“Wedstrijd tegen Genk laatste kans voor Anastasiou”

© BELGA
Olaf Verhaeghe

De stoel van de Griekse coach Yannis Anastasiou bij KV Kortrijk wankelt al weken. Ook in en tegen Waasland-Beveren lieten de Kerels zich na een voorsprong de kaas van het brood eten. Toch leidde Anastasiou donderdag de ochtendtraining. Bronnen dicht bij de spelersgroep geven aan de thuiswedstrijd van zaterdag tegen KRC Genk de match van de laatste kans is.

Woensdagavond bracht de Oekraïense spits Pylyp Budkivskyi KV Kortrijk op bezoek bij Waasland-Beveren nog op voorsprong, maar net als tegen Standard 10 dagen terug, kon Kortrijk dat voordeel niet vasthouden. De Kerels dropen uiteindelijk af met een 2-1-nederlaag en een schamele 4 op 27. Dat de positie van de Griekse hoofdtrainer Yannis Anastasiou ter discussie staat, komt dan ook niet als een verrassing.

Toch lijkt de Veekaa hun coach nog een laatste kans te willen geven. De thuiswedstrijd tegen Genk van komende zaterdag moet gewonnen worden, wil Anastasiou aan boord blijven. Ook de spelersgroep is op de hoogte van dat ultimatum. Dat vingen wij op bij mensen dicht bij de A-kern. De Griek sprak donderdagmiddag zijn troepen toe op het oefenveld aan De Kouter. Hij blijft dus minstens tot en met zaterdag op post.

KV Kortrijkhttps://www.facebook.com/kvkofficieel/https://www.facebook.comFacebook1

Geplaatst door KV Kortrijk op donderdag 26 oktober 2017

rich1.0https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1533702830008797.1073742232.198234916888935&type=3552

Geen Brys

Ondertussen gonst het van de geruchten over mogelijke opvolgers. Georges Leekens en Besnik Hasi worden in verschillende media opnieuw naar voor geschoven. En volgens Beerschot Wilrijk (1B) informeerde KVK naar de interesse van Marc Brys. Die liet weten gecharmeerd te zijn, maar zich te willen focussen op het project bij de Antwerpenaren.