“We weten waarmee we bezig zijn”

Redactie KW

Voorzitter Joseph Allijns was na het debacle tegen Roeselare in alle staten en verklaarde ‘grote kuis’ te houden in de spelerskern. Algemeen manager Matthias Leterme was eveneens not amused.

“De voorzitter heeft zijn gevoelens verwoord,” vertelt Leterme. “Men kan bepaalde conclusies trekken, maar spelers die nog onder contract liggen, kan je niet zomaar wegsturen. Wij weten intern heel goed waarmee we bezig zijn en we zullen een oplossing proberen te zoeken voor de spelers van wie wij vinden dat hun toekomst niet langer in Kortrijk ligt.”

Een rist spelers mag dus mogelijks beschikken waardoor Leterme opnieuw een drukke transferperiode wacht. “En het is nu al druk”, lacht hij. “Ik verwacht inderdaad heel wat beweging op de transfermarkt en niet alleen vanuit KV Kortrijk. Ik besef dat de matige prestaties van de jongste maanden niet in ons voordeel zullen spelen als we nieuwe spelers willen contracteren, maar daarom is niet alles negatief bij KV Kortrijk. De seizoenen daarvoor hebben we wel goed voetbal gebracht, streden we telkens lang mee voor play-off 1. Dat mag niet vergeten worden.”

Over de toekomst van Karim Belhocine is nog geen duidelijkheid. “We willen eerst weten wat Karim zelf ambieert.” Ondertussen raakte bekend dat de nieuwe coach Anastasiou graag Steve Rutten als assistent en Youssef Vos als conditietrainer naar het Guldensporenstadion zou meebrengen.

(CDW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier