Uitspraken Raman leven in Kortrijk meer dan feiten van Kagé

Hervé Kagé in duel met Christophe Diandy van Charleroi. (Foto Belga) © BELGA
Christof Decraene

KV Kortrijkspelers Hervé Kagé en Aboubakar Kamara lijken nu volgens de jongste berichten toch niet betrokken bij een groepsverkrachting. Maar daar waren de fans in het Guldensporenstadion niet echt mee bezig voor, tijdens en al zeker niet na de wedstrijd tegen Club Brugge.

Hervé Kagé en Aboubakar Kamara zijn geen onbetwistbare titularissen, zoveel is duidelijk. Anders hadden de KVK-fans vandaag heel zeker wel een spandoek uit hun inventieve hoed getoverd om hen een hart onder de riem te steken in deze voor hen moeilijke periode. De club zette beide spelers op non-actief en daar konden de fans zich wel in vinden. “Ze hebben het imago van KV Kortrijk op die manier schade toegebracht”, klonk het uit vele monden.

Dan leefde de uitspraak van Benito Raman – alle boeren zijn homo’s – na de match Gent – Kortrijk van vorige week veel meer. Zeker bij de fans van Club Brugge, die uitgedaagd door de KVK-fans, na elke goal van hun team dat begonnen te zingen. En het werd 1-4.

Over Hervé Kagé en Aboubakar Kamara werd met geen woord meer gerept. Ook niet door Johan Walem. Op de vraag of beide spelers nu opnieuw met de A-kern mogen meetrainen, was Walem kort: “Dat moet je vragen aan het bestuur.” Walem heeft inderdaad andere katten te geselen. Hij moet na de winterstop zijn team opnieuw aan het voetballen krijgen, want in december verloor Kortrijk alle vier zijn competitieduels en werd het ook uitgeschakeld in de Belgische beker. (CDW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier