Thanasis Papazoglou (KV Kortrijk) voor eerst opgeroepen voor nationale ploeg

Adam Marusic en Thanasis Papazoglou straks niet met, maar tegen elkaar. (Foto Bart) © VDB
Christof Decraene

De aanvaller van KV Kortrijk werd door de Griekse bondscoach geselecteerd voor de oefenduels tegen IJsland en Montenegro. Meteen een confrontatie met zijn ploegmaats Adam Marusic en Zarko Tomasevic.

Het duel tegen Montenegro wordt op donderdag 24 maart gespeeld. Het is de eerste keer dat Thanasis Papazoglou, die eerder wel al voor de nationale jeugdploegen selecties heeft vergaard, opgeroepen wordt voor de nationale ploeg van Griekenland. Dat was trouwens een van de drijfveren waarom de Griek in de zomer van vorig seizoen voor een buitenlands avontuur koos. Op 29 maart speelt Griekenland nog tegen EK-ganger IJsland.

Darren Keet werd na een afwezigheid van ruim een jaar ook weer opgeroepen voor de nationale ploeg van Zuid-Afrika. De Bafana Bafana speelt eind maart twee keer tegen Kameroen. Daarnaast zijn er nog de certitudes Maxime Chanot, Adam Marusic en Zarko Tomasevic. Laatstgenoemden oefenen dus tegen Griekenland, maar ook nog tegen Wit-Rusland. Chanot spart met Luxemburg tegen Bosnië-Herzegovina en Albanië. (CDW)