Teddy Chevalier tekent voor drie seizoenen bij Rizespor

© BELGA
Redactie KW

Coach Johan Walem kan op die manier dus voorin niet rekenen op het koningskoppel van vorig seizoen want na Santini (naar Standard) verlaat nu ook Teddy Chevalier Kortrijk voor de Turkse eersteklasser Rizespor.

Teddy Chevalier maakte er geen geheim van dat hij zijn uitstekend vorige seizoen (12 goals en 14 assists) graag wou verzilveren. En er kwam interesse uit Turkije, maar Chevalier liet vorige week nog uitschemeren dat hij zijn dit seizoen aflopend contract bij Kortrijk zou uitdoen. Een dag voor de competitiestart verlaat de Fransman nu toch Kortrijk en gaat hij zijn geluk alsnog in Turkije beproeven, bij middenmoter Rizespor, waar hij een contract voor drie seizoenen kan tekenen als hij slaagde voor de medische tests.

Het vertrek van Chevalier is een aderlating voor trainer Johan Walem. Het is nu aan de nieuwkomers Thanasis Papazoglou, Michael Lallemand en Aboubakar Kamara om zich te bewijzen. Al bevestigde manager Patrick Turcq wel al dat de club nog op zoek gaat naar een extra spits.

(CDW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier