Swingend KV Kortrijk wint probleemloos van Waasland-Beveren

Na de bekerzege tegen Antwerp won KVK met 4-1 van Waasland-Beveren. Ajagun, Ouali (2x) en Chevalier tekenden voor de doelpunten.

Bij de Kerels noteerden we drie wissels in vergelijking met de competitiematch tegen STVV. D’Haene, Rougeaux en Ajagun verschenen aan de aftrap, Azouni, Kagé en Stojanovic verdwenen naar de bank.

© BELGA

Vooral de inbreng van Ajagun bleek een gouden zet. Na amper zes minuten haalde hij vanop zo’n 25 meter verschroeiend uit. Beveren-doelman Roef stond erbij en keek ernaar.

Droomstart voor KVK

De juichende thuissuporters zaten nog maar net neer op hun stoel of daar was al de tweede treffer.

© BELGA

Na een knappe doorsteekpass van kapitein Van der Bruggen maakte Ouali de kans koelbloedig af. Op het kwartier werd het ij zo na 3-0, maar de poging van Van der Bruggen zoefde net naast.

Het was al rood-wit dat de klok slag. Dat illustreerde Perbet op het halfuur met een knappe kopbal. Roef was echter bij de pinken en hield Waasland-Beveren in de partij. Daarna kwamen de bezoekers beter in de wedstrijd. Eerst krulde Morioka een hoekschop in één tijd tegen de kruising, niet veel later trapte Boljevic te onbesuisd over. Het einde van de eerste helft stond bol van de harde duels, maar doelpunten vielen niet meer. Zo gingen de Kerels met een geruststellende 2-0 voorsprong de rust in.

Tweede van Ouali

KVK wilde in het openingskwartier van de tweede helft zijn droomscenario herhalen. Ouali probeerde het met een stiftertje, maar net over.

© BELGA

Met nog iets meer dan een halfuur op de klok was de 3-0 toch een feit. Na een geweldige run maakte uitblinker Ouali zijn tweede van de avond.

© BELGA

Philippe Clement vond het welletjes en smeet met Dierckx een verse kracht in het veld. Die liet zich meteen opmerken, maar kon zijn volley niet kadreren. Niet veel later was het wel raak. Dierckx kopte een doorgekopte hoekschop tegen de netten. De match sleepte zich naar het einde, maar Teddy Chevalier zorgde voor een heerlijk slotakkoord. Van net buiten de zestien krulde hij de bal heerlijk voorbij Roef in doel. Zo won KVK verdiend met 4-1 van Waasland-Beveren.

© BELGA

(JD – foto’s Belga)

KV Kortrijk – Waasland-Beveren: 4-1

KV Kortrijk: Kaminski, Rougeaux, Kovacevic, Kumordzi, D’Haene (55′ Verboom), Van der Bruggen, Ajagun, Makarenko, Chevalier (87′ De Smet), Perbet (71′ Azouni), Ouali.

Doelpunten: 6′ Ajagun 1-0, 8′ Ouali 2-0, 58′ Ouali 3-0, 74′ Dierckx 3-1, 83′ Chevalier 4-1.