Sidy Sarr behoedt KV Kortrijk met pareltje voor nieuwe nederlaag

Sarr Sidy na zijn doelpunt. © BELGA
Christof Decraene

KV Kortrijk haalde in blessuretijd nog een 1-3-achterstand op. Vooral de treffer van Sidy Sarr was een echt pareltje.

Bij KV Kortrijk toch enkele wijzigingen in vergelijking met de vorige wedstrijd tegen RC Genk. Teddy Chevalier kwam in de basis ten nadele van Idriss Saadi, Sidy Sarr nam op het middenveld de plaats in van de geschorste Hannes Van der Bruggen en Lucas Rougeaux stond na maanden blessureleed ook weer in de basis. Hij kwam in de plaats van Tomislav Barbaric, net als Hervé Kage, die Totovytskyi op de bank hield.

In de aanvangsfase was er weinig te beleven. Beide ploegen beperkten zich tot wat middenveldspel, tot de bezoekers in de negende minuut een versnelling plaatsten. Na een mooie combinatie werd Onyekuru bereikt, hij dolde wat met Dimitris Goutas en legde de pal panklaar voor Eric Ocansey. Drie minuten later stond het al 0-2. Na weer slap verdedigen bij de thuisploeg kon Onyekuru in de volley de score verdubbelen. Ook bij de eerste prik van KV Kortrijk was het raak. Hervé Kage liet zich vallen in de zestien, ref Smet aarzelde even maar wees daarna toch naar de stip. Stijn De Smet nam het geschenk in dank aan. 1-2 na 17 minuten.

Daarna toonde Eupen zich weer. Het dwong Kortrijk op de eigen helft terug, maar veel doelgevaar leverde dat niet op. Op het half uur stak de thuisploeg de neus nog eens aan het venster. Xavier Mercier zette zich goed door, maar trapte daarna onbesuisd over. Het slotakkoord van de eerste helft was opnieuw voor de bezoekers, maar Kaminski redde de schuiver van Sylla.

Teddy Chevalier kwam in de basis ten nadele van Idriss Saadi.
Teddy Chevalier kwam in de basis ten nadele van Idriss Saadi.© BELGA

Het eerste doelgevaar na de pauze kwam van de thuisploeg. Eerst kon Totovytskyi niet besluiten, maar in de carambole die volgde miste Lucas Rougeaux onbegrijpelijk op amper anderhalve meter van de doellijn. Drie minuten later was Kortrijk daar opnieuw, maar Van Crombrugge duwde de vrije trap van Sarr over. Na dit offensiefje ging de storm van de thuisploeg alweer liggen. Eupen beperkte zich tot het verdedigen van de voorsprong, maar kreeg plots een cadeau van Sidy Sarr, toen hij te slap om Kaminski terugspeelde. Gelukkig sprong Sylla te slordig met dat geschenkje om. Halverwege de tweede helft stuurde Kage zijn spitsbroeder Chevalier in het straatje, maar zijn aflegger werd net voor de neus van de aanstormende De Smet weg geborsteld.

Een kwartier voor het einde mocht de thuisploeg dan toch de boeken helemaal dicht doen. Op een corner tikte de bezoekende aanvoerder Luis Garcia de 1-3 in het dak van het doel. Althans, zo leek het, want in de 90ste minuut scoorde Totovytskyi nog de aansluitingstreffer. En wat niemand voor mogelijk hield, gebeurde toch: drie minuten in blessuretijd trapte Sidy Sarr de bal enig mooi over Van Crombrugge in doel. Kortrijk pakt zo zijn laatste houvast om in deze play-offs alsnog iets te kunnen betekenen.