Sfeervolle rentree in het Guldensporenstadion: “We ruiken het gras opnieuw”

© belga
Redactie KW

Zes maanden en zes dagen was het al geleden dat de tribunes in het Guldensporenstadion supporters mochten ontvangen. De laatste thuiswedstrijd van vorig seizoen was immers op 7 maart (!). Voor de fans was het een blij weerzien met hun helden. Het lied ‘Vis in de leie’ van wijlen Johny Turbo knalde door de boxen. De supporters zongen luidkeels mee.

Toeschouwer Marino Kidey was tevreden om na zes maanden terug te zijn. “We zitten altijd op deze plaats, we zien het gras en we ruiken het voetbal. Wat moet je meer hebben in het leven? Ik kreeg een E-ticket. Het was niet mijn vaste plaats, maar mijn plek was vrij. Het is langer dan zes maanden geleden dat ik live voetbal zag. Dat heb ik nog nooit voorgehad. Ik kan mij zo’n periode niet indenken. De wedstrijd kon beter, alle begin is moeilijk. Met de fans erbij zal het wel beteren.” 2.600 supporters waren er. “Dat zou een boost moeten zijn”, zegt Marino Kidey.

Het resulteerde in een sfeervolle rentree. ‘Common Reds Army’ rolde van de tribunes. In denegentiende minuut was er een applaus voor dierbaren die overleden zijn. 19 is dan ook het stamnummer van KVK.

Bubbels

De maatregelen waren streng, dat moet ook. Per bubbel was er één persoon aangeduid die om eten en drinken mocht gaan. Onnodig rondlopen was uit den boze. Iedereen moest zo veel mogelijk op zijn stoeltje blijven zitten, mét mondmasker op, om te kijken naar de partij.

Ook wij, de pers, ondervonden de gevolgen van de aanwezigheid van supporters. De perszaal was voor de wedstrijd en tijdens de rust gesloten. Na het laatste fluitsignaal moesten we nog vijftien minuten blijven zitten. Dit om kruisingen met supporters zo veel mogelijk te vermijden. (jcs)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier