‘Rode’ Yves Vanderhaeghe: “Het kleine ploegje wou voetballen”

© belga
Redactie KW

Yves Vanderhaeghe, en met hem heel KV Kortrijk, baalde als een stekker na de bekeruitschakeling.

“Ik ben ontgoocheld over het resultaat”, zucht Vanderhaeghe. “We hadden controle over de match, we waren niet echt onder de indruk van hun lange ballen. Ja, het was het kleine ploegje dat probeerde te voetballen”, aldus een sarcastische KVK-coach. “Alleen zij hebben wel de strijdlust en de kracht om de nul te kunnen houden. We worden genekt door een penalty. Of die terecht was? We krijgen er gewoon veel te veel tegen. Nee, ik vind niet dat Antwerp over de twee matchen gezien de grootste kansen heeft gekregen, zoals mijn collega beweert. Maar goed, veel moet ik er niet over palaveren. Wij liggen eruit.”

“Ja, vooraf geloofde ik nochtans sterk in een goede afloop. En we zijn er vandaag ook voetballend enkele keren prima uitgekomen. Scoren we, dan ben ik ervan overtuigd dat mijn ploeg vleugels krijgt. Helaas slaagden we daar niet in.”

Yves Vanderhaeghe kreeg van scheidsrechter Laforge een dubbele gele kaart. “Ja, ik maakte hem attent op het feit dat Mboyo ook een duw in de rug had gekregen en hij daarvoor niet floot, terwijl hij even voordien zo’n fout van ons wel bestrafte. Maar blijkbaar mag je niks zeggen, hé. Pas op, ik heb de man niet verweten, en ik had het dan ook nog niet eens over de penalty’s. Enfin…” sloot Vanderhaeghe met een veelbetekenende zucht af.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier