Patrick De Wilde ambieert plaats in PO1 met KV Kortrijk én wil pintjes drinken met de fans

Patrick De Wilde tijdens de training in overleg met Karim Belhocine. (Foto Bart) © VDB
Redactie KW

De 52-jarige coach, die woensdag voorgesteld werd, sprak meteen zijn doel uit voor volgende seizoen.

De 51-jarige Oost-Vlaming heeft alvast een rijk gevuld palmares. Hij is al 32 jaar in zowel binnen- als buitenland actief en werkte onder meer met toppers als Andres Mendoza en Jordi Cruyff bij Metaloerh Donetsk en Valon Berisha en Sadio Mané bij Red Bull Salzburg samen. “Ik heb in het buitenland, waar ik met diverse toppers heb gewerkt, veel ervaring opgedaan. Dat zorgt voor rust. Ik heb alleen positieve stress en voel me zeker.”

De Wilde kwam dixit hemzelf uit bij een ambitieuze club. “Een club ook met een goede reputatie in het voetbalwereldje. Een club ook met stabiliteit, dat merkte ik meteen. Daarom hapte ik toe. Ik kan me vinden in de ambitie van deze club, al vind ik dat KV Kortrijk altijd voor een plaats bij de eerste zes moet gaan. En de synergie tussen spelers en supporters is uniek. Dat moeten we intact houden, want Kortrijk is daarvoor gekend. Supporters moet je soigneren, zij leven ook een week naar de match toe. Dat moeten we respecteren en hen daarvoor in het weekend iets terug geven. Daarom ga ik ook graag na de match een pint met hen drinken.”

Omdat Karim Belhocine niet over het vereiste diploma beschikt, moest Kortrijk voor 8 april een coach met een Pro Licence-diploma aanstellen als hoofdtrainer. Dat zorgde natuurlijk voor de nodige speculaties. “Ik ben hoofdtrainer en sta voor alle eindbeslissingen in terwijl Karim Belhocine Technisch Directeur Voetbalzaken wordt. Maar we zullen samen op het veld staan. Dat hij de trainingen leidt, vind ik logisch want hij kent de groep beter dan ik. Ik ben hier ook niet ingehaald om tabula rasa te houden. Het liep goed, dus waarom zouden we dan veel zaken moeten veranderen?”

(CDW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier