Onmondig Kortrijk raapt niks bij Standard

Kristof D'Haene probeert Carcela af te stoppen. © belga
Redactie KW

KV Kortrijk is er niet in geslaagd om iets te rapen op bezoek bij Standard. De Kerels hadden niet veel kansen en ondergingen als het ware het spel. Bij Standard zorgden Amallah vanop de stip en Oulare voor de goals. Mboyo kon milderen tot 2-1. Volgende week komt Antwerp op bezoek in het Guldensporenstadion.

Yves Vanderhaeghe koos voor dezelfde elf als tegen Moeskroen. Er was dus geen plaats voor Terem Moffi, er gaan geruchten dat de spits voor 8 miljoen euro zou vertrekken naar het Franse Lorient.

De inzet was de tweede plaats op bezoek bij Standard. Het was wachten op het eerste gevaar. Raskin kon Amallah lanceren, maar de verdediging van Kortrijk stond pal. Dat was het dan voor het eerste kwartier. Oulare kreeg kort daarna een kleine kans. Hij mikte in het zijnet.

Iets voor het halfuur raakte Amallah de paal, de kruising zeg maar. Een beetje later was het toch bingo voor de Rouches. Ocansey haalde Fai neer in de zestien: penalty. Amallah zette de elfmeter om. Een paar tellen later verdubbelde de thuisploeg de score. Oulare gleed een voorzet van Raskin voorbij Jakubech.

Bedrijvige Carcela

Het ging nu snel in deze partij. Een minuutje later kon Mboyo al zorgen voor de aansluitingstreffer. Hij trapte overhoeks binnen: 2-1. Kortrijk liet de bal aan Standard, die er voor het overige niet zo veel mee deed.

Na de pauze was het tien minuten wachten op de eerste mogelijkheid. Oulare kraakte zijn schot en miste de kans om voor een tweede keer te scoren. Standard hanteerde een hoger tempo. Carcela bediende Amallah. Hij mikte niet tussen de palen. Opnieuw kroop Carcela in de rol van aangever, Oulare kon niet afdrukken.

De Kerels konden daar weinig tegenoverzetten. Standard bleef de gevaarlijkste ploeg. De ingevallen Avenatti kreeg meteen het leer in de zestien, hij talmde te lang. Carcela was heel bedrijvig en werkte hard, maar de Marokkaan mist nog matchritme.

Klein slotoffensiefje

Yves Vanderhaeghe greep in en bracht Jonckheere tussen de lijnen. De bezoekers voetbalden dan toch een goeie aanval in elkaar. Dewaele bracht voor, Jonckheere knikte maar een metertje naast. Dat was even schrikken voor de Rouches. Aan de overkant moest Jakubech een trap van Cimirot uit zijn doel zweven.

Als het voetballend niet lukt, moet er iets anders geprobeerd worden. Dat dacht Jonckheere. De middenvelder pakte uit met een schwalbe en kreeg geel. Het begon zowaar te lijken op een slotoffensiefje. Mboyo verstuurde een voorzet, niemand stond op de juiste plaats.

KV Kortrijk keerde terug naar huis met lege handen. Komende vrijdag staat de volgende opdracht alweer op het menu: thuis tegen Antwerp.

(JCS/ foto BELGA)

Doelpunten: 31′ Amallah (penalty) 1-0, 35′ Oulare 2-0, 36′ Mboyo 2-1

Gele kaarten: 39′ D’Haene, 84′ Jonckheere, 90′ Rougeaux

Standard: Bodart, Fai, Vanheusden, Laifis, Pavlovic (62′ Balikwisha), Bokadi, Raskin, Cimirot, Amallah, Oulare (68′ Avenatti), Carcela (82′ Muleka)

KV Kortrijk: Jakubech, Dewaele, Golubovic (78′ Stojanovic), Rougeaux, Derijck, D’Haene, Van Der Bruggen (70′ Jonckheere), De Sart, Makarenko, Mboyo, Ocansey (62′ Selemani)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier