Ondanks 3 op 12 voor beloften KVK: “Keuze voor de youngsters is de goede gebleken”

Het trainersduo bij de beloften van KV Kortrijk Stefaan Deloose en Ives Verlinde. © RB
Christof Decraene

Bij de ongeslagen leider KV Mechelen leden de beloften een nipte 1-0-nederlaag.

Voor het eerst dit seizoen kregen de beloften wat versterking vanuit de A-kern. Liefst vijf spelers maakten er hun opwachting: Jeremy Perbet, Medjon Hoxha, Elohim Rolland, Lukas Van Eenoo en Larry Azouni. Zij konden echter niet verhinderen dat KVK nipt onderuit ging. “We waren nochtans goed aan de wedstrijd begonnen”, vindt coach Ives Verlinde. “In het openingskwartier waren wij de beter voetballende ploeg. Veel kansen leverde het ons echter niet op. Het verdere verloop van die eerste helft was vrij evenwichtig. Uit een van de schaarse mogelijkheden wist de thuisploeg wel te scoren.”

“Wij hebben het onszelf moeilijk gemaakt in Mechelen door te traag te spelen”, weet de coach, die samen met Stefaan Deloose de sportieve leiding over de beloften, U21 en U19 heeft. “Na de rust lag onze balcirculatie wél hoger, hadden we meer balbezit, maar opnieuw slaagden we er onvoldoende in om kansen te creëren. Het was te stereotiep.”

“Niet de gemakkelijkste manier van werken”

De beloften blijven zo met 3 op 12 achter na vier matchen. “Maar toch kunnen wij tevreden zijn. Qua resultaat is dat puntenaantal te weinig, maar in onze manier van denken staat het resultaat niet voorop. Onze kern bestaat uit veel jonge gasten, een groot aantal is pas in 2000 of later geboren, en we merken dat die youngsters het niveau aan het oppikken zijn. Onze keuze voor hen is dus de goede gebleken. We beseffen dat dit niet de gemakkelijkste manier van werken is, maar wij willen echt die jonge mannen klaarstomen om een plaats in de A-kern van KV Kortrijk te veroveren.”

Maandag komt Club Brugge naar de jeugdacademie afgezakt. “En dat is dus opnieuw een mooie kans voor onze jongens om zich in de kijker te spelen. Maar wij focussen niet al te veel op onze tegenstander”, besluit Ives Verlinde. (CDW)

KV Mechelen 1 – 0 KV Kortrijk 0

KV Kortrijk: Galens, Devos (58′ Coppens), Desmet, Jodts, Azouni, Hoxha (74′ Dewaegemaeker), Rolland (81′ Lanckman), Van Eenoo, Prez (58′ Seys), Perbet en Budde.

Maandag 18 september om 20 uur: KV Kortrijk – Club Brugge.