Moet Carcela alsnog boeten voor elleboogstoot op KV Kortrijk-speler?

Tomasevic komt bij van de elleboogstoot, uitgedeeld door Standard-middenvelder Mehdi Carcela. © BELGA
Redactie KW

De Reviewcommissie heeft de Marokkaanse Belg Mehdi Carcela opgeroepen op basis van televisiebeelden. Dinsdag moet Standard Luik zich met de speler aanmelden.

Carcela zal dinsdag niet alleen zijn, want ook Silvio Proto (Anderlecht), Laurent Depoitre (AA Gent) en Gilles Ruyssen (Westerlo) kregen woensdag al hetzelfde nieuws te horen. Dat de Reviewcommissie nu plots vier spelers oproept voor de zitting van volgende week is opmerkelijk, omdat die instantie dit seizoen een pak minder regelmatig overging tot vervolgingen. Anderlecht en AA Gent lieten eerder al weten niet opgezet te zijn met wat zij de “willekeur” van de commissie” noemen.

Carcela wordt opgeroepen voor een elleboogstoot die hij uitdeelde tijdens de wedstrijd van afgelopen weekend tegen KV Kortrijk (3-1 nederlaag). De Marokkaanse Belg werkte op die manier KV Kortrijk-speler Zarko Tomasevic tegen de vlakte.

De Geschillencommissie zou dinsdag kunnen beslissen om Carcela te schorsen. Voor Standard zou dat een zware aderlating zijn in het verdere verloop van play-off I. De Luikenaars staan na 5 speeldagen op de troosteloze laatste plaats met 30 punten, op 11 punten van leider Club Brugge.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier