KVK wil laatste wedstrijd tegen Cercle Brugge winnen: “Achter Union eindigen zou kleine blamage zijn”

© belga
Christof Decraene

KV Kortrijk kent nu zijn tegenstander in de finale van play-off 2, maar vrijdagavond wacht eerst nog Cercle Brugge in de laatste poulewedstrijd.

“En die wil ik heel graag winnen”, aldus coach Yves Vanderhaeghe. “Ik zou het toch als een kleine blamage ervaren mochten we alsnog achter Union eindigen (de Brusselse club vroeg geen Europese licentie aan en mag de finale niet spelen, red.). We willen tegen Cercle Brugge het publiek stimuleren met een zege zodat ze ons ook de woensdag erop tegen Charleroi vocaal kunnen ondersteunen. Want dat zal nodig zijn. Charleroi is een goed georganiseerde ploeg, dat erg efficiënt is. Dat bewezen ze woensdag nog in Westerlo. En bewezen ze ook toen ze hier in de reguliere competitie in de slotfase nog kwamen winnen. Het wordt oppassen voor hun counters, al zijn ze ook defensief erg sterk. In deze play-offs hielden ze niet voor niks al zes keer de nul.”

Tegen Cercle Brugge mogen er centraal achterin nog wijzigingen verwacht worden, Peter Golubovic speelt sowieso op de rechtsachter. Lucas Rougeaux is geschorst, Felipe Avenatti (lies) is out, net als de langdurig geblesseerden Hoxha en Ivanof. Christophe Lepoint keert dan weer terug uit schorsing.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier