Het was voor Anthony Van Loo al de tweede keer dat zijn ingeplante defibrillator in actie moest treden. De eerste keer was in 2009. Van Loo kon mits wat ondersteuning zelf van het veld wandelen en bij de rust liet Kortrijk bij monde van de clubartsen weten dat alles in orde weer in orde was. Op de persconferentie na de match was het een emotionele Glen De Boeck die ons te woord stond.

"Mijn gedachten gaan uit naar Anthony", reageerde hij. "Dit is geen goed signaal. Dokter Pedro Brugada is al op de hoogte, blijkbaar kunnen ze van op afstand uitlezen wat er gebeurd is. Alles was nochtans normaal verlopen. Anthony heeft zijn medicatie genomen en heeft normaal getraind."

© BELGA

"Wat vanavond met Anthony is gebeurd, toont de relativiteit van het voetbal aan. Als je dat op 10 meter van waar je staat ziet gebeuren, dan stopt voor mij het voetbal. Anthony heeft na heel veel blessureleed hard gewerkt om terug te keren, hij verdiende die basisplaats en dan gebeurt dit. Hier zijn geen woorden voor."

Het was voor Anthony Van Loo al de tweede keer dat zijn ingeplante defibrillator in actie moest treden. De eerste keer was in 2009. Van Loo kon mits wat ondersteuning zelf van het veld wandelen en bij de rust liet Kortrijk bij monde van de clubartsen weten dat alles in orde weer in orde was. Op de persconferentie na de match was het een emotionele Glen De Boeck die ons te woord stond."Mijn gedachten gaan uit naar Anthony", reageerde hij. "Dit is geen goed signaal. Dokter Pedro Brugada is al op de hoogte, blijkbaar kunnen ze van op afstand uitlezen wat er gebeurd is. Alles was nochtans normaal verlopen. Anthony heeft zijn medicatie genomen en heeft normaal getraind.""Wat vanavond met Anthony is gebeurd, toont de relativiteit van het voetbal aan. Als je dat op 10 meter van waar je staat ziet gebeuren, dan stopt voor mij het voetbal. Anthony heeft na heel veel blessureleed hard gewerkt om terug te keren, hij verdiende die basisplaats en dan gebeurt dit. Hier zijn geen woorden voor."