KVK-supporters vieren kwalificatie voor halve finale Croky Cup

© BELGA
Redactie KW

Dinsdagavond voetbalde een zwierig KV Kortrijk zich voorbij AA Gent naar de halve finale van de beker van België. Met duidelijke 4-1-cijfers werd het team van ex-coach Yves Vanderhaeghe terug naar Gent gestuurd. De supporters van de Veekaa blikken vol vertrouwen vooruit.

Nico Decoutere: “Makarenko is dé speler van dit seizoen”

Foto JDH
Foto JDH

Nico Decoutere (49) uit Kuurne trotseerde met plezier de ijzige kou om ‘zijn’ Veekaa naar de halve finales van de Croky Cup te schreeuwen. “De kwalificatie is verdiend. KVK ging na dominant voetbal met een 3-1-voorsprong de rust in. Zeker de tweede goal van Idir Ouali mocht gezien worden. Dat was combinatievoetbal pur sang. En dan was er ook nog dat pareltje van Abdul Ajagun. Maar dé speler dit seizoen is voor mij Yevhen Makarenko. Hij is een geweldige speler. Met zijn lichtvoetigheid maakt hij het iedereen lastig op het middenveld. Voor mij is er dus zeker sprake van een De Boeck-effect. Hij kiest meer dan zijn voorganger Yannis Anastasiou voor aanvallend voetbal en kan als geen ander een ploeg bouwen. Onder hem is bijvoorbeeld Ouali de laatste weken bijvoorbeeld uitstekend bezig.”

Nathalie Bauwens: “Er heerst een geweldige sfeer in de familietribune”

Foto JDH
Foto JDH

Nathalie Bauwens (39) uit Bissegem is al twee seizoenen diehardfan van KV Kortrijk. Samen met haar zoon Dylan Gevaert (13) genoot ze dinsdagavond van het bekerspektakel in het Guldensporenstadion. “Zeker de eerste helft was heel leuk om naar te kijken. Bovendien heerst er in de familietribune een geweldige sfeer. Mijn dochters Emmely (8) en Alyssa (12) gaan meestal ook mee, maar zij bleven voor één keer thuis om te blokken. En dan missen ze net zo’n match, ocharme. (lacht). Wat ik vooral zo leuk vind, is dat er elke wedstrijd heel wat vrouwelijke fans aanwezig zijn op KVK. Dat zie je niet bij elke club. En net zoals de hevigste mannen laat ik me altijd horen. Ik durf bij een fout van de scheidsrechter mijn keel luid openzetten en dan zeg ik meestal geen fraaie dingen. Maar na de match is alles vergeten en vergeven.” (lacht).

Jacob Van Belle: “Ik droom van een nieuwe bekerfinale”

Foto JDH
Foto JDH

Jacob Van Belle is nog maar 19 jaar, maar de Heulenaar maakt al tien seizoenen deel uit van de trouwe supporterskern van KVK. Ook tegen AA Gent wilde hij er koste wat het kost bij zijn. “Bekermatchen zijn altijd iets speciaals. Het zijn intense wedstrijden op het scherpst van de snee. Ook stunt er af en toe een kleine club in de beker. Onzemeest memorabele bekermatch was die tegen Anderlecht vorig seizoen. We beleefden toen een erg matig seizoen, maar speelden die wedstrijd paars-wit helemaal zoek en wonnen na een spektakelmatch met 4-2. Dat zijn wedstrijden die je als supporter nooit vergeet. In 2012 was ik aanwezig op de Heizel voor de bekerfinale. Daar droom ik opnieuw van. Een nieuwe bekerfinale zou een hoogtepunt zijn in een mager seizoen voor de club.”