KVK-speler én Tunesiër Larry Azouni: “Ik hoop op 1-0 voor ons”

© VDB
Christof Decraene

Zaterdagmiddag speelt België op het WK zijn tweede groepswedstrijd tegen Tunesië. Negenvoudig international Larry Azouni, die werd gepasseerd voor de WK-selectie, hoopt op een zege van zijn land.

“Na het verlies tegen Engeland is Tunesië haast verplicht om te winnen tegen de Belgen als het nog een kans wil maken om naar de tweede ronde te gaan”, zegt de middenvelder. “Iedereen beseft ook dat zoiets niet evident zal zijn, maar als Tunesië op niveau speelt, is er misschien wel iets haalbaar. Men zal dan wel de fouten die tegen Engeland werden gemaakt, moeten vermijden, want anders riskeren ze er ook minstens drie om de oren te krijgen. Nee, Tunesië heeft het tegen Engeland niet goed gedaan. Achteraf gezien kun je zeggen dat een gelijkspel had gekund, maar het had na de eerste helft ook gemakkelijk 3-0 kunnen zijn voor Engeland.”

Azouni waagt zich ook aan een pronostiek. “Ik hoop op 1-0 voor ons. Maar de Belgen blijven uiteraard wel favoriet. Nee, niet voor de wereldtitel, maar wel voor de groepswinst. Of ik onder de indruk was van de Belgische prestatie tegen Panama? (lacht) Ik vond Panama erg sterk verdedigen in de eerste helft. Na de pauze jaagden de Belgen het tempo de hoogte in en dan merk je dat het een sterk, talentvol team is.”