KVK-manager Matthias Leterme over bouw stadion zonder Tan: “Er is nu duidelijkheid”

Foto van eind oktober 2017, toen Vincent Tan nog van plan was om zelf het stadion van KV Kortrijk op Evolis te bouwen. © foto KDS
Redactie KW

Wie bouwt straks het nieuwe stadion van KV Kortrijk? Clubeigenaar Vincent Tan krijgt niet langer de voorkeur, stad Kortrijk heeft naar verluidt weet van interesse van enkele partners om te investeren.

Vincent Tan, de Maleisische eigenaar van KV Kortrijk, kreeg een jaar geleden een dossier met alle prijzen en voorwaarden voor de bouw van het nieuwe KVK-stadion, dat volgens een eerste gissing zo’n 50 miljoen euro zou kosten. Volgens Kortrijks schepen van Sport Arne Vandendriessche vroeg Tan keer op keer bedenktijd. “We zijn het beu, Tan beantwoordt onze mails zelfs niet meer”, zegt Vandendriessche op hln.be. “We stonden nochtans dicht bij een akkoord. We zijn heel ontgoocheld in Vincent Tan, blijkbaar is hij niet te vertrouwen. Zijn besluiteloosheid kostte de stad en de club veel tijd.”

Bij KV Kortrijk is algemeen manager Matthias Leterme op de hoogte van de contacten tussen de stad en Vincent Tan. “Of ik ook het vertrouwen in Vincent Tan kwijt ben? Neen hoor, absoluut niet. Het is zo dat mijnheer Tan de kans gekregen heeft om de lead in de stadionbouw te pakken, maar hij heeft de deadline laten passeren. Ik vind het fair van de stad dat zij onze eigenaar de eerste kans heeft willen geven, maar men kan uiteraard niet eindeloos blijven wachten. Het is correct om nu een PPS op te starten (dat is een samenwerkingsverband tussen de overheid en een of meerdere privébedrijven om een project te realiseren, red.). Er is nu duidelijkheid, we staan weer een stapje dichter bij het beoogde doel en dat is een nieuw stadion”, aldus Matthias Leterme.