KVK-manager Matthias Leterme geeft uitleg over uitblijven transfers

Matthias Leterme samen met clubeigenaar Vincent Tan. (Foto Belga) © BELGA
Christof Decraene

Weinig transfers, spelers die hun ongenoegen ventileren over de gebrekkige oefenvelden, kritiek van coach en fans… Maar het clubbestuur van KV Kortrijk predikt rust.

Met derde doelman Jarno De Smet en spits Ilombe Mboyo kan Kortrijk, dat ook de optie in het contract van Atal lichtte, op twee weken van de competitiestart maar twee echte nieuwkomers voorstellen. “We beseffen dat de kern niet breed is en we doen er alles aan om het team te versterken”, zegt algemeen manager Matthias Leterme. “Maar het is niet evident. We hadden al meer spelers kunnen hebben, maar door omstandigheden zijn die er niet. Of KV Kortrijk dan niet sexy genoeg is? Dat ervaar ik zo niet. Zo waren we rond met een middenvelder (Alpaslan Ozturk, red.), tot plots een Turkse eersteklasser op de proppen kwam. Ook met andere spelers hadden we ver gevorderde contacten, maar als plots een club uit Qatar een speler 1,2 miljoen euro per seizoen biedt… Daar kunnen wij niet tegen op, onze mogelijkheden zijn niet van die aard.”

Of KV Kortrijk niet sexy genoeg is? Zo ervaar ik dat niet

De voorbije dagen circuleerden de namen van Imoh Ezekiel en Ilombe Mboyo. Twee ronkende namen die ooit nog het mooie weer maakten in de Belgische hoogste klasse. “De deal met Mboyo is rond, met Ezekiel is dat niet het geval. En we doen voort. Wij zijn er ons natuurlijk van bewust dat er nog spelers moeten bijkomen. We kennen de profielen en in een ideale wereld waren die spelers hier al lang. Maar goed, zo werkt het niet.”

Dat coach Glen De Boeck er ongelukkig bij loopt, weerlegt Leterme. “Ik heb alvast niet die indruk. Ik zie wel dat hij veel goesting en ambitie heeft en misschien is hij daardoor wat zenuwachtiger. Maar ik begrijp Glen wel. Hij voelt wat druk, omdat de trainer de eerste is naar wie gekeken wordt als het wat minder loopt. Maar ik vraag hem om vertrouwen te hebben in de mensen die al jaren voor de club spelers rekruteren. We doen er zoals elk seizoen alles aan om tegen eind augustus, en bij voorkeur sneller, een sterke kern bij elkaar te brengen”, aldus Leterme.

Afgelopen maandag trok een spelersdelegatie naar Matthias Leterme om zijn ongenoegen te ventileren over de slechte staat van de oefenvelden. Dinsdagmorgen werd in de fitness getraind, de voorziene training ‘s middags werd zelfs geschrapt.

Ik heb niet de indruk dat Glen er ongelukkig bij loopt

“Ze hebben niet gestaakt”, lacht de manager. “Maar het zijn profs en dan willen ze op een goed terrein kunnen voetballen. Ook dat begrijp ik. En er is een probleem: de heraanleg, inclusief drainage, van een van de oefenvelden is foutief gebeurd en dat in combinatie met de extreme droogte gooit roet in het eten. Op onze jeugdsite is er te weinig water om het veld soepel te houden. Maar dit was een kortstondig probleem. We trainen nu opnieuw op de Wembley, vroeger dan voorzien, maar het lukt.” (CDW)