Op sociale media circuleerde maandag al dat de overstap rond is, maar dat werd weerlegd door algemeen manager bij KV Kortrijk Matthias Leterme. "Als ze Wouter willen, dan zullen ze toch eerst langs ons moeten passeren. En ik heb nog niks gehoord. Of Wouter een clausule in zijn contract heeft staan dat hij weg mag? Dat is niet nodig. Als Wouter wil vertrekken en Mechelen is bereid de verbrekingsvergoeding te betalen, dan kunnen we misschien tot een akkoord komen. Maar nogmaals: ik heb nog niemand van Mechelen gehoord."

Zeer duidelijke voetbalvisie

Dinsdagmorgen raakte bekend dat Wouter Vrancken de Nederlander Dennis van Wijk opvolgt, die maandag na een matige seizoensstart (2 op 9) de laan werd uitgestuurd. KV Mechelen degradeerde vorig seizoen uit de Jupiler Pro League en wil zo snel mogelijk terug promoveren naar het hoogste niveau.

"We volgen Wouter Vrancken al een geruime tijd en hij heeft ons tijdens diverse gesprekken met een zeer duidelijke voetbalvisie overtuigd", zo zegt hoofdaandeelhouder Olivier Somers op de website van Malinwa. "Hij is een jonge, ambitieuze coach die KV Mechelen kent en die bij het DNA van onze club past. Hij weet wat het is om elke week met trots de geel-rode kleuren te verdedigen."

Eerder al hoofdcoach

Vrancken was het afgelopen jaar actief als assistent-trainer van Glen De Boeck bij KV Kortrijk. Eerder was hij hoofdcoach bij Lommel SK en THES Sport. Als speler voetbalde Vrancken ook al anderhalf seizoen voor KVM (2008-jan. 2010). Verder verdedigde hij de kleuren van STVV (1997-2004), AA Gent (2004-2006), Racing Genk (2006-2008) en KV Kortrijk (2010).

Wouter Vrancken leidde dinsdagochtend al meteen zijn eerste training.

(CDW/Belga)

"Alles is aanwezig om er iets moois van te maken"

KV Mechelen is op papier titelfavoriet in 1B. Maar met een twee op negen na drie wedstrijden heeft het zijn competitiestart compleet gemist. "Een andere competitie vraagt ander voetbal, dus we hebben snel ingegrepen", zegt hoofdaandeelhouder Olivier Somers. "Dennis Van Wijk laat een goeie groep achter, we beginnen zeker niet van nul."

De contacten met Vrancken, voormalig middenvelder van Malinwa, werden vorig jaar al gelegd. "Toen ik na mijn vertrek bij Lommel met KV Mechelen sprak, was de timing niet goed", zegt hij. "Nu is het moment wél goed. Ik ken het DNA van de club, heb goede contacten met de supporters, dus alles is aanwezig om nu wel 'ja' te zeggen."

Veel positiviteit in de groep

De ambitie van KV Mechelen blijft om kampioen te worden in 1B. "Ik weet dat er weinig foutenmarge is, maar dat is overal zo. Als je schrik hebt, moet je geen hoofdtrainer worden", zegt Vrancken. "En onze ambities zijn haalbaar: we hebben veel positiviteit in de groep en een sterke staf, dus alles is aanwezig om er iets moois van te maken."

Vrancken wil nu vooral zijn spelers beter leren kennen. Zijn eerste wedstrijd als hoofdtrainer van KV Mechelen valt komende maandag, in de bekerwedstrijd tegen Royal Albert Quevy-Mons, volgende week maandag om 20 uur.

Op sociale media circuleerde maandag al dat de overstap rond is, maar dat werd weerlegd door algemeen manager bij KV Kortrijk Matthias Leterme. "Als ze Wouter willen, dan zullen ze toch eerst langs ons moeten passeren. En ik heb nog niks gehoord. Of Wouter een clausule in zijn contract heeft staan dat hij weg mag? Dat is niet nodig. Als Wouter wil vertrekken en Mechelen is bereid de verbrekingsvergoeding te betalen, dan kunnen we misschien tot een akkoord komen. Maar nogmaals: ik heb nog niemand van Mechelen gehoord." Dinsdagmorgen raakte bekend dat Wouter Vrancken de Nederlander Dennis van Wijk opvolgt, die maandag na een matige seizoensstart (2 op 9) de laan werd uitgestuurd. KV Mechelen degradeerde vorig seizoen uit de Jupiler Pro League en wil zo snel mogelijk terug promoveren naar het hoogste niveau. "We volgen Wouter Vrancken al een geruime tijd en hij heeft ons tijdens diverse gesprekken met een zeer duidelijke voetbalvisie overtuigd", zo zegt hoofdaandeelhouder Olivier Somers op de website van Malinwa. "Hij is een jonge, ambitieuze coach die KV Mechelen kent en die bij het DNA van onze club past. Hij weet wat het is om elke week met trots de geel-rode kleuren te verdedigen." Vrancken was het afgelopen jaar actief als assistent-trainer van Glen De Boeck bij KV Kortrijk. Eerder was hij hoofdcoach bij Lommel SK en THES Sport. Als speler voetbalde Vrancken ook al anderhalf seizoen voor KVM (2008-jan. 2010). Verder verdedigde hij de kleuren van STVV (1997-2004), AA Gent (2004-2006), Racing Genk (2006-2008) en KV Kortrijk (2010). Wouter Vrancken leidde dinsdagochtend al meteen zijn eerste training.(CDW/Belga)