KV Kortrijk zonder geschorste Papazoglou naar OHL, vrijspraak voor Tomasevic

Zarko Tomasevic (rechts naast Adam Marusic) wordt dan toch geen schorsing opgelegd. © BELGA
Redactie KW

De Geschillencommissie heeft Kortrijk-spits Thanasis Papazoglou voor één wedstrijd geschorst. Centrale verdediger Zarko Tomasevic is vrijgesproken en daardoor wel beschikbaar voor de partij op OH Leuven.

In de openingsminuten van de thuiswedstrijd tegen Club Brugge op speeldag 21 (1-4) raakte Tomasevic zijn tegenstander Jelle Vossen met de arm in het gezicht. Scheidsrechter Sebastien Delferière bestrafte de fase niet, maar de Reviewcommissie, die gewag maakte van een “doelbewuste elleboogstoot”, vroeg alsnog de vervolging voor de Montenegrijnse verdediger van KV Kortrijk.

Tomasevic verklaarde voor de Geschillencommissie dat hij niet wist dat Vossen zich achter hem bevond. “Ik probeer de bal terug te koppen naar mijn doelman. Omdat ik me een beetje moest corrigeren door een duw in mijn rug, gebruikte ik mijn armen om meer kracht te zetten”, aldus de Montenegrijn. Het Bondsparket vorderde geen sanctie en vroeg om de scheidsrechterlijke beoordeling te respecteren. De Geschillencommissie volgde dat advies.

Ook mildheid voor Papazoglou

In diezelfde wedstrijd kreeg Papazoglou de rode kaart nadat hij in de clinch ging met Vossen. De Griek deelde daarbij een kopstoot uit aan de aanvaller van Club Brugge. Het Bondsparket vorderde een schorsing van twee speeldagen en een boete van 600 euro. De commissie vond één speeldag en 400 euro voldoende. “Het is immers niet bewezen dat Papazoglou zijn tegenspeler raakt, laat staan blesseert.”

KV Kortrijk en Papazoglou kunnen de schorsing vrijdag aanvechten voor de Geschillencommissie Hoger Beroep.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier