KV Kortrijk wint vlot eerste oefenmatch tegen KRC Bissegem

Diego Vergeynst scoorde al na twee minuten voor Bissegem. © Foto KDS

Ondanks de stevige concurrentie van het WK Voetbal kwamen een paar honderd voetballiefhebbers naar Bissegem voor de oefenwedstrijd tegen KV Kortrijk. Zij zagen een pak goals, het werd 1-9.

Bij KV Kortrijk stonden vooral de vertrouwde namen van het vorige seizoen, aangevuld met enkele beloften, op het wedstrijdblad. Jarno De Smet en tester Alioune Camara zijn voorlopig de enige nieuwe namen bij KVK. Opvallend bij de bezoekers was de doping geschorste Kumordzi, die aan de aftrap stond.

Bij de eerste aanval van Bissegem stond het 1-0. Diego Vergeynst kopte de bal onhoudbaar voorbij Bruzzese. KVK kreeg geen vat op de wedstrijd en het duurde tot 36′ voor het de ban kon breken met een goal van de onvermijdelijke Teddy Chevalier. Nog voor de pauze werd het 1-2 via opnieuw Chevalier.

Na de pauze werd vooral op de Bissegemse helft gespeeld en volgden de kansen en goals voor KVK snel na elkaar. Uiteindelijk werd het 1-9.

Tester Alioune Camara maakte een behoorlijke indruk.
Tester Alioune Camara maakte een behoorlijke indruk.© Foto KDS

Voor KV Kortrijk speelden in de eerste helft Bruzzese, D’Haene, Kumordzi, Kagelmacher, Chevalier, Camara, Lepoint, Jodts, Ivanof, Azouni en Atal.

In de tweede helft speelden De Smet, D’Haene (70′ Prez), Van Der Bruggen, Hoxha, Stojanovic, Camara, Lepoint, Jodts, Gantois, Azouni en Atal.

De goals waren van 2′ Vergeynst 1-0, 36′ en 39′ Chevalier 1-1 en 1-2, 45′ Camara 1-3, 47′ Stojanovic 1-4, 60′ Atal 1-5, 65′ Gantois 1-6, 71′ Hoxha 1-7, 75′ Prez 1-8, 77′ Stojanovic 1-9. (KDS-foto KDS)