KV Kortrijk wint met 1-2 van KV Mechelen

Mechelen's Siemen Voet scoort. © belga

KV Mechelen heeft met 1-2 thuis verloren van KV Kortrijk. KVM leek de wedstrijd in handen te hebben, maar de rode kaart van Issa Kabore strooide roet in het eten, waardoor KVK de overwinning in de wacht kon slepen.

KV Mechelen begon de wedstrijd als de betere ploeg, al kon het zijn kansen niet verzilveren. De tweede helft begon goed voor ‘de kakkers’ en al zeker voor Siemen Voet (53.). Hij beloonde zijn debuut met een doelpunt. S

nel werd het echter wel stil achter de kazerne. Kabore kreeg enkele minuten later zijn tweede gele kaart, al was zijn eerste gele kaart wel heel licht. Jonckheere (71.) maakte eerst gelijk, en Makarenko (74.) bracht KVK voor het eerst deze wedstrijd op voorsprong.

Kortrijk staat met veertien punten op een achtste plaats. Mechelen verliest andermaal dit seizoen en staat pas veertiende.