Eén tegengoal in drie wedstrijden. De nieuwe coach Yves Vanderhaeghe heeft achterin het een en ander bijgesteld, niet in het minst dankzij de terugkeer uit dopingschorsing van Bennard Kumordzi, die zo samen met Gary Kagelmacher, met wie hij vorig seizoen achterin een ijzersterk centraal duo vormde, herenigd is. "Zij hebben ervaring en coachen de spelers rond hen. Dat is vaak heel belangrijk", aldus Vanderhaeghe. "Het is positief dat we nog maar één goal hebben geslikt. En het was dan nog geen veldgoal, maar een strafschop. Ik merk wel dat de spelers desnoods hun lijf voor de bal gooien om een goal te vermijden. Dat toont mentaliteit, en dat zal zaterdag nodig zijn tegen Genk."

RC Genk, de fiere en autoritaire leider in België. Een doelpuntenmachine ook. Na Oostende, Moeskroen en Zulte Waregem zal de KVK-defensie in Limburg zaterdag echt op de proef gesteld worden. "Genk beschikt over een erg goed team, met veel creativiteit. Het is een compleet elftal, dat boordevol vertrouwen zit."

Al krijgen ook bij KVK (andere) spelers door de komst van Vanderhaeghe vertrouwen. Denk maar aan Batsula, Ouali en Avenatti. "Onze Uruguyaanse spits was echt héél goed dinsdag tegen Zulte Waregem. En ook Ouali heeft zich getoond. Hij speelde misschien niet zijn beste match, maar ik was tevreden. We staan nu in elk geval voor een zwaar drieluik (na Genk volgen nog Club Brugge en Sint-Truiden. Na die matchen zullen we weten hoe hoog we de lat nog mogen leggen. Met 4 op 9 zul je mij alvast niet horen klagen."

Vanderhaeghe mist in Genk Kanu (spierscheur), Rougeaux (revalidatie) en Hoxha (knie).

KV Mechelen niet onderschatten

Yves Vanderhaeghe was niet ontevreden na de bekerloting, maar zeker ook niet helemaal content. "Maar het is nog altijd beter dan Genk uit", lacht hij. "KV Mechelen is een stevig team, met uitsluitend spelers die al hun strepen hebben verdiend op het hoogste niveau. Ze zijn de autoritaire leider in 1B, dat zegt ook veel. Ze hebben niet zomaar eersteklassers Antwerp en Lokeren uitgeschakeld. Ik zal hen zeker niet onderschatten en ze hebben het thuisvoordeel, wat in de beker altijd een voordeel is. Maar we zullen ons huiswerk grondig doen."

Eén tegengoal in drie wedstrijden. De nieuwe coach Yves Vanderhaeghe heeft achterin het een en ander bijgesteld, niet in het minst dankzij de terugkeer uit dopingschorsing van Bennard Kumordzi, die zo samen met Gary Kagelmacher, met wie hij vorig seizoen achterin een ijzersterk centraal duo vormde, herenigd is. "Zij hebben ervaring en coachen de spelers rond hen. Dat is vaak heel belangrijk", aldus Vanderhaeghe. "Het is positief dat we nog maar één goal hebben geslikt. En het was dan nog geen veldgoal, maar een strafschop. Ik merk wel dat de spelers desnoods hun lijf voor de bal gooien om een goal te vermijden. Dat toont mentaliteit, en dat zal zaterdag nodig zijn tegen Genk."RC Genk, de fiere en autoritaire leider in België. Een doelpuntenmachine ook. Na Oostende, Moeskroen en Zulte Waregem zal de KVK-defensie in Limburg zaterdag echt op de proef gesteld worden. "Genk beschikt over een erg goed team, met veel creativiteit. Het is een compleet elftal, dat boordevol vertrouwen zit."Al krijgen ook bij KVK (andere) spelers door de komst van Vanderhaeghe vertrouwen. Denk maar aan Batsula, Ouali en Avenatti. "Onze Uruguyaanse spits was echt héél goed dinsdag tegen Zulte Waregem. En ook Ouali heeft zich getoond. Hij speelde misschien niet zijn beste match, maar ik was tevreden. We staan nu in elk geval voor een zwaar drieluik (na Genk volgen nog Club Brugge en Sint-Truiden. Na die matchen zullen we weten hoe hoog we de lat nog mogen leggen. Met 4 op 9 zul je mij alvast niet horen klagen."Vanderhaeghe mist in Genk Kanu (spierscheur), Rougeaux (revalidatie) en Hoxha (knie).