Union was op achtervolgen aangewezen na de penaltytreffer van Floriano Vanzo. Via Youssouf Niakate en Faïz Selemani leken de Brusselaars, ongeslagen in POII, het tij alsnog te keren. Maar Francesco Forte hield de driepunter met twee doelpunten op de Freethiel. Union verloor zo voor het eerst in Play-off II.

Ook KV Kortrijk moest een achterstand goedmaken op bezoek bij Moeskroen, dat ruim een uur met tien man afwerkte na rood voor Noe Dussenne en op voorsprong kwam met een strafschopdoelpunt van Mbaye Leye. Teddy Chevalier hing de bordjes in evenwicht, een owngoal van Frank Boya bracht de West-Vlamingen op voorsprong. Maar Selim Amallah, opnieuw met een elfmeter, zorgde voor de 2-2. Dankzij Felipe Avenatti pakte KV Kortrijk toch de drie punten.

In de stand van groep B staat KV Kortrijk nu aan de leiding met 15 punten. Union, dat zonder Europese licentie niet in aanmerking komt voor de POII-finale, is tweede met 13 punten. Daarna volgen Waasland-Beveren, Cercle Brugge en Zulte Waregem met 7 punten. Excel Moeskroen is laatste met 1 punt.

(Belga)

Union was op achtervolgen aangewezen na de penaltytreffer van Floriano Vanzo. Via Youssouf Niakate en Faïz Selemani leken de Brusselaars, ongeslagen in POII, het tij alsnog te keren. Maar Francesco Forte hield de driepunter met twee doelpunten op de Freethiel. Union verloor zo voor het eerst in Play-off II.Ook KV Kortrijk moest een achterstand goedmaken op bezoek bij Moeskroen, dat ruim een uur met tien man afwerkte na rood voor Noe Dussenne en op voorsprong kwam met een strafschopdoelpunt van Mbaye Leye. Teddy Chevalier hing de bordjes in evenwicht, een owngoal van Frank Boya bracht de West-Vlamingen op voorsprong. Maar Selim Amallah, opnieuw met een elfmeter, zorgde voor de 2-2. Dankzij Felipe Avenatti pakte KV Kortrijk toch de drie punten.In de stand van groep B staat KV Kortrijk nu aan de leiding met 15 punten. Union, dat zonder Europese licentie niet in aanmerking komt voor de POII-finale, is tweede met 13 punten. Daarna volgen Waasland-Beveren, Cercle Brugge en Zulte Waregem met 7 punten. Excel Moeskroen is laatste met 1 punt. (Belga)