KV Kortrijk reageert op commotie rond Preud’homme na thuismatch tegen Club

Michel Preud'homme beleefde geen wandeling in het park op weg naar de persconferentie in het stadion van KV Kortrijk. © BELGA
Redactie KW

KV Kortrijk heeft via een persbericht gereageerd op de commotie na de wedstrijd tegen Club Brugge van zaterdag 11 april.

“Als stijlvolle voetbalclub, zowel op als naast het veld, wensen we geen polemiek te starten maar toch enkele nuances te leggen en onwaarheden uit de wereld te helpen”, begint Jelle Brulez, perswoordvoerder van KV Kortrijjk. “Er werd gewag gemaakt over een mensonwaardige tocht (van Michel Preud’homme richting persconferentie, red) en een incident tijdens de rust.”

“Het is inderdaad zo dat het authentieke karakter van het Guldensporenstadion een unieke en ongeëvenaarde sfeer creëert. Maar het zorgt er inderdaad ook voor dat bepaalde accommodatie niet pasklaar kan worden aangeleverd. Onder andere voor bepaalde accommodatie voor de pers is het zoeken naar creatieve oplossingen”, geeft KVK ruiterlijk toe.

“Extra veiligheidsmaatregelen”

“Tijdens de wedstrijd werden op uitdrukkelijke vraag van onze voorzitter Joseph Allijns, extra veiligheidsmaatregelen genomen voor Michel Preud’homme. Zo werden er drie stewards geposteerd aan de dug-out van de bezoekende trainer. Tijdens de wedstrijd was er op geen enkel moment sprake van het belagen van Michel Preud’homme door supporters van KV Kortrijk of Club Brugge. Wel werd Michel Preud’homme aangesproken tijdens de rust door een (nota bene) Clubsupporter, waarop furieus gereageerd werd. Wat er gezegd werd tussen beide heren is ons niet bekend.”

Er werd niet met bier gegooid en niet op containers geklopt

Na de match moeten zowel de bezoekende trainer als de trainer van KV Kortrijk zich via een ontruimde Tribune 2 begeven naar de persconferentiezaal. “Hiervoor passeren ze langs een met een ketting afgezette strook van 10 meter, waar 8 stewards permanent voor bewaking zorgen en ook nog enkele stewards deze strook afwandelen samen met de trainers. Op geen enkel moment is er tijdens het wandelen naar of tijdens het verlaten van de persconferentie sprake geweest van fysieke of verbale agressie van supporters van KV Kortrijk”, weerlegt KV Kortrijk. “Ook werd er op geen enkel moment gegooid met bier voor, tijdens of na de match door KV Kortrijk-supporters. Er werd ook niet geklopt op de containers door supporters van KV Kortrijk. Onze supporters wuifden enkel op een ludieke manier de bezoekende trainer uit.”

“Niet meer laten voorvallen”

“We wensen ons te verontschuldigen naar de bezoekende trainer bij enige ervaren ongemakken en doen er als club alles aan om dit in de toekomst niet meer te laten voorvallen”, steken ze bij KV Kortrijk niettemin alsnog de hand enigszins in eigen boezem.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier