KV Kortrijk pakt punt tegen Racing Genk na sensationele tweede helft

Teddy Chevalier gaat voluit voor de bal. © (Foto VDB)

In eigen huis pakte KV Kortrijk zondagavond een verdiend punt tegen ploeg in vorm Racing Genk. De eindstand was 3-3. Alle zes de goals vielen na de rust.

KV Kortrijk won vorige week verrassend op het veld van Charleroi: Maar toch koos KVK-coach Glen De Boeck voor twee nieuwe namen: Rolland en Kanu. Azouni en Stojanovic bleven op de bank. Genk-coach Philippe Clement koos wel voor dezelfde namen aan de aftrap.

Evenwichtige eerste helft

Na een rustige beginfase zorgde Genk voor de eerste dreiging. Samatta zette zich achter de bal, haalde hard uit, maar Bruzzese etaleerde zijn goede vorm met een knappe parade. Vanaf dan ging het spel goed op en neer. Maar op nieuw doelgevaar was het wachten tot op het halfuur. De steal van Van der Bruggen leverde een enorme kans op. Mboyo legde de bal panklaar voor Avenatti. Die krulde het leer net voorbij de eerste paal. Aan de overkant nam Paintsil het Kortrijkse doel onder vuur. Zonder gevaar. Zo stond de 0-0 nog op het bord aan de rust.

Malinovsky breekt de ban

In de tweede helft zagen de meegereisde fans van Genk hun ploeg snel scoren. Malinovsky kon zomaar gans het veld oversteken. En via een Kortrijks been ging de bal in doel. Het antwoord van KVK liet even op zich wachten. Maar in de 56e minuut was de gelijkmaker bijna een feit. Een vrije trap van D’Haene belandde op het hoofd van Lepoint. Die kopte staalhard richting doel, maar Vukovic redde knap. Bij de volgende kans was het wel raak. Mboyo werkte binnen aan de eerste paal.

Dolle 5 minuten

De gelijkmaker luidde het begin in van 5 dolle minuten. Eerst zette Aido de bezoekers terug op voorsprong. Niet veel later maakte de net ingevallen Ouali er met een geweldig schot 2-2 van. Maar nog was het niet gedaan. Na tussenkomst van de VAR kregen de Limburgers een strafschop. Samatta zette zich achter de bal, maar Bruzzese pakte zijn elfmeter. De KVK-fans werden gek. En al helemaal toen Mboyo er 3-2 van maakte met een heerlijke plaatsbal.

KVK stevende af op zijn eerste thuisoverwinning, maar dat was buiten Trossard gerekend. De kersverse Rode Duivel kapte, draaide en zette de 3-3 op het scorebord. Dat was na een zinderende tweede helft ook de terechte eindstand.