KV Kortrijk op bijna volle sterkte naar Charleroi

© vdb
Christof Decraene

Rood-wit mist alleen Lucas Rougeaux, Hervé Kage en Elohim Rolland voor de eerste competitiematch zaterdagavond.

Het was een ontspannen trainer Yannis Anastasiou die het wekelijkse perspraatje voorzat. Er is voor de nieuwbakken Kortrijktrainer dan ook weinig reden tot ongerustheid. “We hebben een goede voorbereiding afgewerkt en we zitten op het punt waar ik mijn team in deze fase wou zien”, aldus de Griekse Belg. “En we hebben nog progressiemarge, want we zitten pas op 70 procent van onze sterkte.”

Anastasiou miste wel enkele spelers in de voorbereiding. “Enkele belangrijke zelfs zoals Kage en Rolland. En onze spits Pylyp Budkivski kwam pas laat toe en heeft nog een conditionele achterstand. Kage mag volgende week wel met de groep hervatten.”

“We zitten pas op 70 procent van onze sterkte” – Yannis Anastasiou

Over Elohim Rolland, die weg wil, was Anastasiou duidelijk. “Ik wil graag duidelijkheid. Alleen als Elohim met zijn gedachten weer volledig bij KVK is, mag hij opnieuw meetrainen. Het is ook de bedoeling dat er nog spelers bijkomen, maar die moeten dan wel meteen een meerwaarde vormen. Anders hoef ik hen niet.”

Zaterdagavond trekt Kortrijk naar Charleroi voor zijn competitieopener. “Zo’n eerste match is altijd moeilijk, ongeacht de tegenstander en ongeacht je thuis of uit speelt. Charleroi is ook fysiek sterk, heeft atletische spelers en de trainer zit er al enkele jaren, wat onmiskenbaar ook een voordeel is. Maar goed, dit is voor KVK een nieuwe start met een nieuwe trainer, veel nieuwe spelers en een andere manier van werken. We hebben aan het collectief, onze fysieke sterkte en op explosiviteit gewerkt. En iedere speler weet nu precies op welke positie hij wat moet doen”, besluit de coach.