KV Kortrijk ondanks vroege goal onderuit tegen Antwerp

Ilombe Mboyo scoorde al na drie minuten voor KVK. © (Foto BELGA)

Antwerp heeft vrijdag drie belangrijke punten gepakt tegen KV Kortrijk in het Guldensporenstadion, na een 1-3 overwinning op de zevende speeldag. Antwerp nestelt zich zo voorlopig op de zesde plaats, ten koste van Kortrijk.

Na een gemiste start van het nieuwe seizoen besloot Antwerp-trainer Ivan Leko in te grijpen en Manuel Benson in de plaats van Lior Refaelov in de ploeg te brengen. De bekerwinnaar kreeg vroeg in de wedstrijd al meteen een klap te verwerken na een doelpunt van Ilombe Mboyo (3.). De aanvaller van Kortrijk kon een voorzet van Kristof D’Haene van dichtbij binnen trappen. De thuisploeg was de baas in de eerste helft en zat nog dichtbij de 2-0, maar Jean Butez lag twee keer in de weg.

Antwerp kwam na de rust met Refaelov in de ploeg op het veld en begon ook beter te voetballen. In de 63e minuut werd het geholpen door Trent Sainsbury die een voorzet van Pieter Gerkens ongelukkig in eigen doel schoof. De Antwerpenaren konden nog een aantal keer dreigen in de tweede helft, maar moesten wachten tot het slot voor het winnende doelpunt. Refaelov zette zich in de 83e minuut achter de bal en plaatste de 1-2 met een mooie vrije trap in doel. In de toegevoegde tijd stelde Dieumerci Mbokani de zege helemaal veilig op een snelle tegenaanval (92.).

Antwerp wordt in de stand zesde met elf punten. KVK volgt met een punt minder.