KV Kortrijk niet opgewassen tegen sterker Standard

Standard Luik heeft zich donderdagavond als vierde en laatste team geplaatst voor de halve finales van de Beker van België.

In de kwartfinales haalden de Rouches, onder Yannick Ferrera aan een indrukwekkende reeks bezig, het op Sclessin met 2-0 van KV Kortrijk. Teixeira (9.) en Dossevi (36.) zorgden voor de pauze voor de doelpunten.

Kortrijk was nergens in de eerste helft en de bezoekers keken na amper negen minuten dan ook al tegen een 1-0 achterstand aan. Na hoekschop van Knockaert kopte Teixeira het leer hard tegen de netten. Na 36 minuten maakte man in vorm Mathieu Dossevi er na een knappe individuele actie 2-0 van. Ook zondag in de 2-0 thuiszege tegen Club Brugge was de Togolese aanvaller al de dirigent van een swingend Standard en ook toen bekroonde hij zijn sterke prestatie met een doelpunt. De Rouches waren zegezeker en lieten na de pauze de bal aan de bezoekers uit Kortrijk, die amper konden dreigen. Enkel in de slotfase staken ze nog even de neus aan het venster.

Woensdag verzekerden ook Bekerhouder Club Brugge (0-2 in Westerlo), landskampioen AA Gent (1-0 tegen KV Mechelen) en Racing Genk (2-1 tegen Moeskroen-Péruwelz) zich van de halve finales, waarvoor er donderdagavond nog geloot wordt. Op uitzondering van RSC Anderlecht, vorig seizoen nog verliezend bekerfinalist, zitten alle Belgische topclubs dus nog in het bekertornooi.