KV Kortrijk neemt in Play-Off II een optie op de finale

Hannes Van Der Bruggen was goed voor beide doelpunten van Kortrijk. © belga

Aanvoerder Hannes Van der Bruggen zorgt met zijn eerste twee competitiegoals van dit seizoen voor KV Kortrijk voor 1-2 bij Cercle Brugge.

Bij de thuisploeg begon Lambot centraal achterin in de plaats van Delacourt. Bij KV Kortrijk kon trainer Vanderhaeghe meer uit zijn kern putten en zette vier andere spelers in de basis. Namelijk Kumordzi, Rolland, D’Haene en Golubovic.

In de beginfase eiste Kortrijk het meest de bal op. Op een van hun aanvallen verkeek Ueda zich even op een voorzet en ook Lepoint was hierdoor verrast en zag zijn bal naast gaan. Van dan af leek Cercle het evenwicht wat te herstellen al bleef het na een kwartier aan weerszijden wachten op een eerste doelkans.

Geen tempo, geen beterschap

Er volgden wel enkele vrije trappen, met Chevalier voor Kortrijk en Bongiovanni en Mercier voor Cercle, zij het over en naast. Iets voor het halfuur ging een plaatsbal van Stojanovic (ex-Cercle) over de kruising en zette Bruno met een achterwaartse kopbal de bezoekende doelman Pereira even aan het werk. Er leek maar geen tempo en beterschap in de match te komen. Een halve omhaal van Avenatti ging over het doel van Nardi en bij een van de tegenaanvallen van Cercle werd een voorzet van Tormin afgeblokt.

Op slag van rust kreeg groen-zwart nog een vrije trap na een lichte overtreding op Bongiovanni. Mercier trapte naast. Zo gingen beide ploegen zonder doelpunten en na een ontgoochelende eerste helft de rust in.

Eerste kans van de match

Dezelfde spelers begonnen aan de tweede helft en die leverde meteen een hoekschop op voor Kortrijk, zij het zonder gevaar. Aan de overzijde kreeg Bongiovanni zowaar een rijpe doelkans. De eerste van de match, maar hij besloot te slap en op Pereira. Hier zat meer in voor de thuisploeg. Kort daarna kwam dan toch de eerste goal. Een voorzet van Chevalier werd door Etienne weggekopt en de vrijstaande Van der Bruggen kon met zijn hoofd voor 0-1 zorgen, de eerste van het seizoen voor de aanvoerder.

Nabil Aliouli en Petar Golubovic strijden om de bal.
Nabil Aliouli en Petar Golubovic strijden om de bal.© BELGA

Die voorsprong stond echter niet lang op het bord. Etienne kon amper een minuut later een voorzet tot bij de vrijstaande Bongiovanni brengen. Na een schijnbeweging legde de toekomstige vader de bal naast Pereira in doel. De VAR kwam nog even tussenbeide, maar de goal werd goedgekeurd. Na die twee doelpunten zat er plots meer animo in de West-Vlaamse derby.

Perfecte assist Chevalier

Kortrijk zat ondertussen aan zeven hoekschoppen in de tweede helft, maar kon daar weinig mee doen. Een kwartier voor tijd was het dan maar een veldgoal die Kortrijk opnieuw op voorsprong bracht. Etienne werd op de flank in zijn hemd gezet door Chevalier. Zijn gemeten voorzet werd door Van der Bruggen knap in doel verlengd.

De jarige Marega werd bij Cercle nog vervangen door De Belder. Dat leverde niets meer op. Kortrijk had het betere van het spel, greep zo de drie punten en komt dichter bij Union.

(ACR)

Cercle Brugge- KV Kortrijk 1-2

Cercle Brugge: Nardi, Palun, Lambot, Ueda, Etienne, Bongiovanni, Marega (83′ De Belder), Mercier, Bruno, Tormin (64′ Alioui), Gakpé

KV Kortrijk: Pereira, Golubovic, Kumordzi, Kagelmacher, D’Haene, Chevalier (85′ Batsula), Rolland (71′ Charisis), Lepoint, Van der Bruggen, Stojanovic (63′ Koita), Avenatti

Doelpunten: 54′ Van der Bruggen 0-1, 55′ Bongiovanni 1-1, 76′ Van der Bruggen 1-2

Gele kaarten: 42′ Rolland, 70′ Lambot