KV Kortrijk mag Europese droom nog jaartje opbergen

© belga
Christof Decraene

Het verloor de finale van play-off 2 met 1-2 tegen Charleroi. Kortrijk creëerde te weinig kansen om aanspraak op de zege te kunnen maken.

Bij Kortrijk was topschutter Felipe Avenatti fit voor dit beslissend duel, maar lang duurde zijn wedstrijd niet. Al in de eerste minuut, na zijn eerste duel, moest hij hinkend naar de kant. Dezelfde liesblessure, die hem de voorbije twee matchen aan de kant hield, speelde opnieuw op. Imoh Ezekiel kwam hem vervangen en de Nigeriaan stond amper 25 seconden op het veld en hij deed de netten al trillen. Het Guldensporenstadion ontplofte en de thuisploeg duwde even door, maar moest al snel wat gas terugnemen. Charleroi nam stilaan het initiatief over. Pas na een half uur kwam Kortrijk nog eens voor het doel van de bezoekers. Na een knappe actie en dito dribbel van D’Haene behield de West-Vlaming onvoldoende het overzicht om de vrijstaande Lepoint te bedienen.

Ondertussen werd Charleroi almaar gevaarlijker. Bruno trapte – gelukkig – naast een afvallende bal, Angella kopte een hoekschop naast en een mooi schot van Hendrickx zoefde naast de kooi van Bruzzese. Een goal hing in de lucht en die kwam er drie minuten voor de rust ook. Osimhen knalde na een corner heerlijk via de onderkant van de dwarslat de gelijkmaker tegen de touwen. 1-1 was ook de ruststand.

Na de pauze begon Charleroi opnieuw het best. Kortrijk was aanvallend niet bij de les, en in de tiende minuut van die tweede helft ook defensief niet bij de pinken. Na een simpele doorsteekpas knalde Osimhen staalhard de 1-2 voorbij Bruzzese. Kortrijk reageerde via Chevalier, maar zijn volley ging ruim naast. Acht minuten later had D’Haene een prima ingeving, maar Ezekiel kwam net te laat om binnen te tikken. Het bleek wel het sein voor de thuisploeg om er toch nog iets van te willen maken. Plots sloeg de motor wél aan en vooral via de linkerflank, via Kristof D’Haene, werd Charleroi onder druk gezet.

© BELGA

Echt grote kansen leverde dat de thuisploeg echter niet op. Tien minuten voor tijd was er nog eens heet standje voor het doel van Riou, maar uiteindelijk kon Chevalier onvoldoende kracht achter zijn volley zetten. Kortrijk moest waakzaam zijn voor de counters van Charleroi. Op een ervan had de ingevallen Henen de partij kunnen beslissen, maar hij trapte onbesuisd naast. Hines-Ike redde ook nog een bal van de lijn.

Kortrijk kreeg zes minuten extra tijd en in de eerste ervan dribbelde Kristof D’Haene zich naar een mooie schietkans, maar Charleroi-doelman Riou redde knap. Ook Charleroi kreeg nog mogelijkheden op de counter, maar de stand wijzigde niet meer. Charleroi speelt zondag tegen Antwerp voor een Europees ticket.

KV Kortrijk – Charleroi 1-2

Doelpunten: 6′ Ezekiel 1-0, 42′ Omimhen, 56′ Osimhen 1-2.

KV Kortrijk: Bruzzese, Kagelmacher, Rougeaux, Chevalier, Hines-Ike, Van Der Bruggen, Lepoint, Avenatti (5′ Ezekiel), De Sart (82′ Koita), Rolland (66′ Batsula), D’Haene.

Charleroi: Riou, Zajkov, Marinos, Hendrickx, Dessoleil, Nurio, Ilaimaharitra, Angella, Morioka (78′ Henen), Osimhen (85′ Niane), Bruno (90′ Perbet).

Gele kaarten: Osimhen, Zajkov, Marinos.