KV Kortrijk krijgt deksel op de neus na sterke eerste helft

Teren Moffi (Kortrijk) en Jhon Lucumi Bonilla (Genk) © belga

KV Kortrijk had vertrouwen na de zegereeks van de afgelopen weken en begon sterk aan de wedstrijd. De thuisploeg zag in de eerste helft een doelpunt afgekeurd door buitenspel. Na de rust toonde Genk zich evenwel efficiënter dan de Veekaa. Wouters nam een voorzet van Lucumi goed op de slof en knalde de 0-1 binnen. Dat leverde Genk het nodige vertrouwen op om de zege veilig te stellen.

KV Kortrijk kon de afgelopen weken een mooi rapport voorleggen met winst tegen achtereenvolgens Standard, Waasland-Beveren en Oostende, terwijl Genk vorig weekend nog een les in efficiëntie kreeg van Standard. Dat was er ook aan te zien in de eerste helft, want Kortrijk was de betere ploeg. Hoewel Genk in de tweede helft enkele grote kansen mistte, toonde het dat het had geleerd uit de wedstrijd tegen Standard.

Zoeken naar passes

Bij Kortrijk namen Makarenko en Lepoint de plaatsen van Azouni en Kage in. Lepoint had een duidelijke opdracht gekregen van coach Yves Vanderhaeghe en dook vooral in de eerste helft vaak op in de gevarenzone. Hannes Wolf schoof dan weer met zijn verdediging omdat centrale verdediger Dewaest geschorst was. Zo blijft het toch zoeken voor Racing Genk.

Moffi etaleerde in de eerste minuten even zijn talent, maar veel meer was er niet te beleven in de eerste twintig minuten van de wedstrijd. Beide ploegen wilden wel, maar het was zoeken naar de juiste passes. De meest vloeiende, aanvallende combinaties waren van de thuisploeg, al leverden die aanvankelijk geen gevaar op. Uiteindelijk waren het Lepoint en Mboyo die enkele keren op doel konden mikken.

Mboyo buitenspel

Racing Genk schoot wat wakker en probeerde via enkele hoekschoppen terug te prikken. Veel meer dan een kopbal van Onuachu en wat flauwe kansjes leverde dat evenwel niet op. Nochtans stond er voor Genk wel wat op het spel, want de Limburgers zijn volop verwikkeld in de strijd om Play off 1. De troepen van Wolf staan momenteel zesde, maar voelen de hete adem van KV Mechelen in hun nek.

Toch was het geen Genkie, wel Van der Bruggen die een begenadigde eerste helft kende en de patron was op het middenveld. Dat leverde net voor rust even de 1-0 op. Mboyo vloerde Didillon, maar de Congolees-Belgische aanvaller zag zijn goal afgekeurd door buitenspel.

Deksel op de neus

Ook na rust kwam KV Kortrijk opnieuw dicht bij de 1-0. Mboyo kreeg een moeilijke voorzet niet gekadreerd en schoot hoog over. Als een duiveltje uit een doosje was daar dan plots Racing Genk met een goede aanval. Net als de 1-0 in de lucht hing, kwam er de 0-1. Lucumi met een voorzet tot voorbij de tweede paal waar Wouters het leer goed op de slof nam. Genk op voorsprong. De Limburgers kregen plots vertrouwen en heroverden de controle op het middenveld. Ito slingerde zich een weg voorbij D’Haene. De Japanner schotelde Odey een grote kans voor, maar vanuit de draai had die niet genoeg kracht om Jakubech te verrassen. Ook Onuachu miste daarna nog twee reuzekansen.

Kortrijk nam de laatste tien minuten het heft opnieuw in handen. Didillon leek nog even weg te glijden in doel met de bal in de handen, maar hij kon zijn armen net ver genoeg strekken om een doelpunt te vermijden. Het slotoffensief van KVK was sterk. De Kerels gingen nog vol voor de gelijkmaker waardoor Moffi en Gueye nog gevaarlijk uit de hoek kwamen. Een moedige wedstrijd van KVK dat zonder punten achterblijft. Genk neemt zo belangrijke punten in de strijd om Play off 1 mee naar Limburg. Volgende week staat de Vlasico op het programma en trekt KV Kortrijk naar Zulte Waregem. Vanderhaeghe zal het evenwel zonder Van der Bruggen moeten doen want die pakte geel en is daardoor geschorst.