KV Kortrijk begon gretig aan de wedstrijd en dat resulteerde al meteen in de openingstreffer van Avenatti, die na drie minuten Bansen een eerste keer te grazen nam. Amper een minuut later kon Chevalier de score verdubbelen, maar hij stuitte op de Waregemdoelman. Kortrijk was heer en meester, Hines-Ike en en Stojanovic misten de 2-0. Voor Zulte Waregem trapte Bongonda eerst onbesuisd over, maar even later kregen de bezoekers een penalty op aangeven van de VAR. Een terechte beslissing, Harbaoui zette de 1-1 op het bord. Twee minuten later stond Kortrijk weer op voorsprong. Een corner werd onvoldoende weggewerkt en Stojanovic profiteerde: 2-1. Zulte Waregem onderging de wet van de sterkste, maar ging uiteindelijk toch met 2-2 rusten toen Theo Bongonda vrij mocht aanleggen en hij faalde niet.

De tweede helft begon zoals de eerste: met een vroeg doelpunt. Dit keer was het Jovan Stojanovic, die met zijn tweede van de avond Kortrijk een derde keer op voorsprong zette. Zulte Waregem kon net als in de eerste helft te weinig druk naar voren zetten. Op het uur was er een schotje van Avenatti, dat over ging. Halfweg de tweede helft kreeg Stojanovic een uitgelezen mogelijkheid om de voorsprong uit te diepen, maar alleen voor Bansen besloot hij op de Waregemdoelman.

Een kwartier voor het einde moest Zulte Waregem met tien verder na een tweede gele kaart voor Ibrahima Seck en Kortrijk profiteerde optimaal. Nog geen drie minuten later scoorde Avenatti met het hoofd zijn tweede goal van de avond en de bezoekers mochten de boeken helemaal dicht doen.

Kortrijk-Zulte Waregem 4-2.

Doelpunten: 3' Avenatti 1-0, 25' Harbaoui 1-1 (pen.), 27' Stojanovic 2-1, 39' Bongonda 2-2, 50' Stojanovic, 3-2, 76' Avenatti 4-2.

Kortrijk: Bruzzese, Kagelmacher, Azouni (86' Golubovic), Chevalier, Stojanovic ('71 Batsula), Hines-Ike, Van Der Bruggen, Lepoint (81' Kumordzi), Avenatti, De Sart, D'Haene.

Zulte Waregem: Bansen, De fauw, Heylen, Harbaoui, Bongonda, De Pauw (71' Sylla), Walsh, Bjordal, Seck, Peeters, Pletinckx.

Gele kaarten: Seck, Walsh, Azouni, De fauw.

Rode kaart: Seck (2x geel)

Toeschouwers: 5.989.

KV Kortrijk begon gretig aan de wedstrijd en dat resulteerde al meteen in de openingstreffer van Avenatti, die na drie minuten Bansen een eerste keer te grazen nam. Amper een minuut later kon Chevalier de score verdubbelen, maar hij stuitte op de Waregemdoelman. Kortrijk was heer en meester, Hines-Ike en en Stojanovic misten de 2-0. Voor Zulte Waregem trapte Bongonda eerst onbesuisd over, maar even later kregen de bezoekers een penalty op aangeven van de VAR. Een terechte beslissing, Harbaoui zette de 1-1 op het bord. Twee minuten later stond Kortrijk weer op voorsprong. Een corner werd onvoldoende weggewerkt en Stojanovic profiteerde: 2-1. Zulte Waregem onderging de wet van de sterkste, maar ging uiteindelijk toch met 2-2 rusten toen Theo Bongonda vrij mocht aanleggen en hij faalde niet. De tweede helft begon zoals de eerste: met een vroeg doelpunt. Dit keer was het Jovan Stojanovic, die met zijn tweede van de avond Kortrijk een derde keer op voorsprong zette. Zulte Waregem kon net als in de eerste helft te weinig druk naar voren zetten. Op het uur was er een schotje van Avenatti, dat over ging. Halfweg de tweede helft kreeg Stojanovic een uitgelezen mogelijkheid om de voorsprong uit te diepen, maar alleen voor Bansen besloot hij op de Waregemdoelman.Een kwartier voor het einde moest Zulte Waregem met tien verder na een tweede gele kaart voor Ibrahima Seck en Kortrijk profiteerde optimaal. Nog geen drie minuten later scoorde Avenatti met het hoofd zijn tweede goal van de avond en de bezoekers mochten de boeken helemaal dicht doen.