KV Kortrijk klimt nog naar achtste plaats na late zege tegen Antwerp

Julien De Sart brak de ban voor de thuisploeg. © BELGA

Julien De Sart en Felipe Avenatti scoorden in de slotfase van een al bij al matige pot voetbal.

Bij KV Kortrijk keerden Van Der Bruggen en De Sart terug uit schorsing en verdwenen Kumordzi en Golubovic naar de bank ten voordele van Azouni en Hines-Ike. Kortrijk moest in een erg matige eerste helft de wet van de sterkste ondergaan. Het balbezit was voor Antwerp, de beste kansen ook. Halfweg die eerste periode was het eerst Bolingi die met een harde zwabberbal Bruzzese aan het werk zette. Enkele minuten later kreeg David Simao een prima schietkans, maar hij trapte onbesuisd over. Kortrijk kon daar enkel goede wil tegenover zetten, maar geen doelgevaar. De 0-0 aan de rust was een correcte weergave van het geleverde spel. Het meest vermakelijke was nog toen plots het sproeisysteem in gang schoot.

De tweede helft begon alvast een stuk veelbelovender dan die eerste 45 minuten waren. Een feller Kortrijk zorgde nu wel voor druk naar voren. Dat leverde al snel een doelpunt op via Avenatti, maar de Uruguayaanse spits stond buitenspel. Antwerp stelde daar een vrije trap van Hairemans tegenover, maar Bruzzese stond op de goed plaats. Beide ploegen kregen nu enkele kansen, maar op het doelpunt was het wachten tot vijf minuten voor tijd. Sinan Bolat bokste een voorzet pardoes in de voeten van Julien De Sart en hij trapte mooi binnen. Bij Antwerp was er protest voor een voorafgaande duwfout van Lepoint op Bolat, maar zowel VAR als scheidsrechter Pots zagen daar geen graten in. En Antwerp kreeg zelfs nog een tweede tegentreffer te slikken toen Felipe Avenatti een vrije trap door de muur en voorbij Bolat schoot. 2-0 was een hard verdict voor een beter Antwerp, dat zo nog van de derde naar de zesde plaats tuimelt. Kortrijk wordt nog achtste.

KV Kortrijk – Antwerp 2-0.

Doelpunt: 84′ De Sart 1-0, 94′ Avenatti 2-0.

Kortrijk: Bruzzese, Kagelmacher, Azouni, Chevalier (83′ Batsula), Stojanovic (65′ Koita), Hines-Ike, Van Der Bruggen, Avenatti, De Sart, Rolland (32′ Lepoint), D’Haene.

Antwerp: Bolat, Domingues, Opare, Arslanagic, Batubinsika (86′ Refaelov), Aurélio, Hairemans, Simao (70′ Owusu), Govea, Bolingi, Baby.

Gele kaarten: Simao, Arslanagic, Hines-Ike, Bruzzese.