Hoe slap kun je aan een wedstrijd beginnen? De Kortrijkspelers toonden dat perfect voor. Na nog geen vijftig seconden stond het al 1-0. Eerst lieten de flankspelers zich makkelijk oprollen, op de daaropvolgende corner was Gary Kagelmacher niet wakker en tikte Cocalic de 1-0 tegen de touwen. Kortrijk van slag, het kon geen vuist maken en de thuisploeg toonde zich gretiger.

Na tien minuten ging Rob Schoofs op wandel, maar de vuisten van Bruzzese brachten redding. Een minuut later moest het Kortrijk-sluitstuk gepast tussenkomen op een poging van Engvall. Kortrijk kon nooit dreigen, Azouni kreeg op het kwartier wat ruimte, maar aarzelde te lang. Mechelen kon afwachten en gepast counteren en op een ervan mikte Nicola Storm de 2-0 knap voorbij Bruzzese. 2-0 was ook de ruststand.

Tijdens de pauze voerde Yves Vanderhaeghe een dubbele wissel door. Een bleke Abdul Ajagun werd vervangen door Teddy Chevalier en met Jovan Stojanovic voor Andriy Batsula werd nog wat extra aanvalskracht in de ploeg gebracht. Maar na amper zes minuten moest Kortrijk al met zijn tienen voort toen Ilombe Mboyo een tweede gele kaart kreeg. Streng, maar verdedigbaar. Kortrijk kon met elf al te weinig tonen en met een man minder lukte het helemaal niet meer. Integendeel: toen Gary Kagelmacher nog eens in de fout ging, kon de thuisploeg optimaal profiteren via Igor De Camargo.

© BELGA

Roemloze aftocht dus voor KV Kortrijk, dat in de slotfase ook nog Charis Charisis met een tweede gele kaart verloor.

Hoe slap kun je aan een wedstrijd beginnen? De Kortrijkspelers toonden dat perfect voor. Na nog geen vijftig seconden stond het al 1-0. Eerst lieten de flankspelers zich makkelijk oprollen, op de daaropvolgende corner was Gary Kagelmacher niet wakker en tikte Cocalic de 1-0 tegen de touwen. Kortrijk van slag, het kon geen vuist maken en de thuisploeg toonde zich gretiger. Na tien minuten ging Rob Schoofs op wandel, maar de vuisten van Bruzzese brachten redding. Een minuut later moest het Kortrijk-sluitstuk gepast tussenkomen op een poging van Engvall. Kortrijk kon nooit dreigen, Azouni kreeg op het kwartier wat ruimte, maar aarzelde te lang. Mechelen kon afwachten en gepast counteren en op een ervan mikte Nicola Storm de 2-0 knap voorbij Bruzzese. 2-0 was ook de ruststand.Tijdens de pauze voerde Yves Vanderhaeghe een dubbele wissel door. Een bleke Abdul Ajagun werd vervangen door Teddy Chevalier en met Jovan Stojanovic voor Andriy Batsula werd nog wat extra aanvalskracht in de ploeg gebracht. Maar na amper zes minuten moest Kortrijk al met zijn tienen voort toen Ilombe Mboyo een tweede gele kaart kreeg. Streng, maar verdedigbaar. Kortrijk kon met elf al te weinig tonen en met een man minder lukte het helemaal niet meer. Integendeel: toen Gary Kagelmacher nog eens in de fout ging, kon de thuisploeg optimaal profiteren via Igor De Camargo. Roemloze aftocht dus voor KV Kortrijk, dat in de slotfase ook nog Charis Charisis met een tweede gele kaart verloor.