KV Kortrijk kan ook derde oefenduel niet winnen, Cercle triomfeert dankzij Mbenza

Het wil voorlopig niet echt lukken voor de jongens van Yves Vanderhaeghe. © belga
Redactie KW

KV Kortrijk heeft zaterdag ook zijn derde oefenduel ter voorbereiding op het nieuwe seizoen niet kunnen winnen. De Kerels verloren in een leeg Guldensporenstadion met 0-1 van Cercle Brugge, dat zijn eerste wedstrijd speelde onder nieuwe coach Paul Clement. Aanvaller Guy Mbenza zorgde na een halfuur voor het enige doelpunt van de partij.

Op het kwartier knalde Hotic op de lat en kwamen De Kerels goed weg. Diezelfde Hotic mikte een vrije trap over. Na dertig minuten was het dan toch raak voor Cercle Brugge. Mbenza verschalkte Jakubech.

KV Kortrijk reageerde via Maus, maar de goalie van Cercle Brugge stond pal. Golubovic probeerde het met een volley, Mboyo stond in de weg. Mboyo knikte dan een goeie kans nipt naast. We gingen rusten met een 0-1 op het bord.

Na rust stond Jakubech op de goede plaats om een inzet van Gory te stoppen. Twee minuten later stond Jakubech opnieuw pal. De ingevallen Moffi kopte op de lat, maar hij stond buitenspel. Benianishvili werd vrijgespeeld door Dewaele, hij mikte naast. Dewaele kwam dan goed naar binnen, zijn poging strandde op de kruising. KVK kwam niet meer tot scoren en verloor zo met 0-1 van Cercle Brugge.

Voor KV Kortrijk en coach Yves Vanderhaeghe is het tot dusver een moeizame voorbereiding. Vorige week werd met 3-2 verloren van Standard, vrijdag werd het 1-1 tegen Charleroi. Cercle won ook voor het eerst, na een 2-2 gelijkspel tegen Zulte Waregem vorige week in haar eerste oefenmatch. (jcs)

Doelpunten: 30′ Mbenza 0-1

KV Kortrijk: Jakubech, Golubovic, Rougeaux, Mboyo (59′ Moffi), Ajagun, Gueye, Jonckheere, D’Haene, Vandevoorde, Maus, Ocansey

KV Kortrijk (invaller na 63 minuten): Van Der Bruggen, Ritiere, Bendianishvili, Verkerken, Van Den Bossche, Lepoint, Dewaele, Makarenko

De wedstrijd tussen KVK en Cercle Brugge kan je hieronder herbekijken:

KV Kortrijkhttps://www.facebook.com/kvkofficieel/https://www.facebook.comFacebook1281

KV Kortrijk – Cercle Brugge

Geplaatst door KV Kortrijk op Zaterdag 11 juli 2020

video1.0https://www.facebook.com/kvkofficieel/videos/305835764128639/500

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier