KV Kortrijk is maximum kwijt na verlies tegen Union

Lepoint miste de beste kans voor KVK. © belga

Union verloor dit seizoen nog geen enkele keer tegen een ploeg uit 1A. In het Guldensporenstadion graaiden de Brusselaars de volle buit weg: 0-1.

Bij KV Kortrijk kreeg Joël Pereira zijn kans in doel, zoals met de doelmannen afgesproken, een eerste in een rij van drie matchen. Maar de huurling van Manchester United werd in de eerste helft niet aan het werk gezet. Een erg flauwe eerste helft trouwens, waarin Union wel het meeste balbezit had, maar dus niet gevaarlijk was. Kortrijk was dat wel. Jovanovic trapte na een kwartier over, een poging van Avenatti ging via de vuisten van Uniondoelman Kristiansen in corner en de beste kans was op het half uur voor Lepoint, maar hij trapte via de dwarslat over. En daarmee was alles gezegd over die eerste helft.

Kansen voor de bezoekers

Ook na de pauze waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. Maar dit keer waren de kansen voor de bezoekers en de eerste leverde meteen een goal op. Na een ingooi kwam de bal voor de voeten van Selemani en de spits van Union trapte de 0-1 voorbij Pereira. Kortrijk probeerde daarna de bakens te verzetten, maar op de counter creëerden de bezoekers wel de beste kansen. Niakaté stootte op Pereira. Een kwartier voor tijd kon Percy Tau de match beslissen, maar alleen voor Pereira trapte de Zuid-Afrikaanse international naast.

Pas tien minuten voor het einde kreeg KVK een eerste echt goede kans. Avenatti zwiepte de bal voor doel, maar de ingevallen Ezekiel kon niet besluiten. Het bleef uiteindelijk bij 0-1, eerste puntenverlies meteen voor KV Kortrijk in deze play-offs.