KV Kortrijk en Charleroi speelden ook drie seizoenen geleden finale play-off 2

Stijn De Smet kreeg in de terugmatch van de finale dé kans om de 1-0 uit de heenmatch ongedaan te maken. Hij omzeilde Penneteau, maar die tikte de bal nog net uit zijn voeten. © belga
Christof Decraene

Toen werd die finale nog over twee wedstrijden afgewerkt en trok Charleroi aan het langste eind. Benieuwd of het vanavond weer zo’n vaart loopt.

Charleroi en KV Kortrijk hadden beiden hun poule in play-off 2 gewonnen. Kortrijk eindigde voor Standard, Moeskroen-Péruwelz en Waasland-Beveren, Charleroi voor Lokeren, KV Mechelen en Sint-Truiden. In de heenwedstrijd van deze play-off-finale won Charleroi thuis met 1-0. In een nerveuze terugwedstrijd wonnen de Carolo’s met 1-2. Perbet opende de score, Sarr stelde gelijk en in blessuretijd scoorde Tainmont nog de 1-2. Charleroi verloor daarna de strijd voor het Europese ticket tegen RC Genk.

Charleroi viert in het Guldensporenstadion. Afwachten of we dat beeld ook vanavond zullen zien.
Charleroi viert in het Guldensporenstadion. Afwachten of we dat beeld ook vanavond zullen zien.© BELGA

Het is voor KV Kortrijk de derde keer dat het de finale van play-off 2 mag spelen, nog geen enkele keer slaagden de Kerels erin zich te plaatsen voor het duel met het nummer vier uit play-off 1. In het seizoen 2013-2014 verloor Kortrijk de finale na strafschoppen tegen Oostende.