KV Kortrijk en Charleroi eindigt op gelijkspel: 1-1

© belga

KV Kortrijk heeft in zijn tweede oefenwedstrijd 1-1 gelijkgespeeld tegen Charleroi. Stojanovic zette een elfmeter om en bracht De Kerels op voorsprong. Hines-Ike stak ongelukkig zijn voet tussen een inzet en zo werd het 1-1. In de tweede helft werd er niet meer gescoord.

KV Kortrijk kon meteen aantreden met zijn nieuwbakken doelman Adam Jakubech. Hij was in de eerste minuut meteen goed wakker en pakte uit met een prima redding. Nicholson knalde voorlangs. Na een tiental minuten spelen ging de bal op de stip voor de thuisploeg. Stojanovic zette de penalty feilloos om: 1-0.

Morioka probeerde het vanop afstand, Jakubech liet zich niet verrassen. Na dertien minuten was de tussenstand alweer in evenwicht. Hines-Ike werkte ongelukkig het leer in eigen doel: 1-1. Alweer onderscheidde Jakubech zich op een volley van Benchaib. Net voor rust viel Stojanovic geblesseerd uit, Gueye was zijn vervanger.

Na de pauze zorgde KVK voor gevaar. Moffi bediende Van Den Bossche, maar die miste zijns schot. De partij kabbelde verder. Grote kansen bleven uit. Na zestig minuten vielen er nog acht andere Kortrijk-spelers in. Beide ploegen kwamen niet meer tot scoren. Zo speelden De Kerels 1-1-gelijk in hun tweede oefenwedstrijd. (jcs)

Doelpunten: 10′ Stojanovic (penalty) 1-0, 13′ Hines-Ike (owngoal) 1-1

KV Kortrijk (eerste helft): Jakubech, Hines-Ike (53′ Golubovic), Dewaele, Stojanovic (42′ Gueye), Van Der Bruggen, Lepoint, Moffi, Makaranko, Verkerken, Van Den Bossche, Riterie

KV Kortrijk (vielen in na 60 minuten): Jonckheere, Rougeaux, Ocansey, Mboyo, Ajagun, Bendianishvili, Maus, Vandevoorde