KV Kortrijk boekt ruime zege in Moeskroen

Jeremy Perbet opende voor Kortrijk de score in Moeskroen. © Foto Belga

De Kerels wonnen met 0-3 en klimmen naar een voorlopige zevende plaats in het klassement.

Bij KV Kortrijk mocht Stijn De Smet, ondanks zijn volgens zijn coach magere invalbeurt in Oostende vorige zaterdag, starten. Het was de enige wijziging in de basiself bij Kortrijk. Een verdedigend ingesteld Moeskroen – met vijf achterin en twee buffers voor de defensie – liet Kortrijk de bal en de Kortrijkzanen speelden die wel goed rond, maar echt kansen creëren was er niet bij. We waren al bijna halfweg de eerste helft voor een doelman een eerste keer in actie moest komen: Bailly ging goed plat op het schot van Teddy Chevalier. Even later mikte Stijn De Smet een vrije trap nipt naast. Op het half uur kreeg KVK zijn grootste kans, maar Jeremy Perbet kwam net te laat om de voorzet van Stijn De Smet in doel te verlengen. En Moeskroen? Dat bewaarde het beste voor de slotfase van de eerste helft. Awoniyi en Bolingi kregen een prima kopkans, maar Kaminski stond telkens pal.

Na de pauze kwam het eerste gevaar van de thuisploeg, maar Olinga besloot na een mooie actie voorlangs. Ook Kortrijk kreeg een prima kans, maar Perbet trapte knullig over de bal. Er waren op dat moment nog maar vier minuten gespeeld. Drie minuten later lanceerde Makarenko Chevalier, maar doelman Bailly had een uitstekende reflex in huis. Een doelpunt kon niet uitblijven en dan is er altijd Jeremy Perbet. De Fransman stond op de goede plaats toen Bailly een voorzet van Chevalier onvoldoende kon afwenden. Moeskroen was van slag en het duurde tot halfweg de tweede helft voor het nog eens de neus aan het venster stak, maar Awoniyi tikte de bal net over de kruising.

Een kwartier voor tijd legde Kortrijk de partij in een beslissende plooi. Eerst tikte Chevalier zijn elfde van het seizoen binnen en drie minuten later werd het orgelpunt geplaatst toen Ouali een voorzet van invaller Azouni in een tijd in doel schoot. Door deze overwinning klimt Kortrijk over Standard, dat met 2-1 verloor bij Zulte Waregem, naar een voorlopige zevende plaats. (CDW)