KV Kortrijk blijft steken op gelijkspel tegen Moeskroen

Jovan Stojanovic viert met zijn ploegmaats na het vroege doelpunt. © BELGA

KV Kortrijk opende vrijdagavond de vijfde speeldag tegen Royal Excel Moeskroen. Na een open wedstrijd eindigde de partij op een 1-1 gelijkspel.

Bij KVK noteerden we drie wissels in vergelijking met de confrontatie tegen Club Brugge. Makarenko en Kagelmacher kregen voor het eerst een plaats in de basiself. Ook D’Haene begon aan de partij. De vernieuwde opstelling had voor de Kerels een furieus begin in petto. Na amper vier minuten was de openingstreffer een feit. Stojanovic zette zich achter de bal en verschalkte Bailly met een lage schuiver in de rechterbenedenhoek. Meteen het derde doelpunt van de Kortrijkse aanwinst.

Kaminski staat pal

Na de vroege 1-0 nam Veekaa wat gas terug. De Kortrijkzanen lieten Moeskroen aan de bal, maar de bezoekers deden er weinig mee. Tot halfweg de eerste helft. Mohamed haalde van ver uit, maar Kaminski redde knap. De KVK-goalie acteert in het prille seizoensbegin al elke match een hoog niveau. Die goede vorm onderstreepte hij niet veel later opnieuw op een tweede trap van Mohamed. De bezoekers zochten een doelpunt en schuwden in die zoektocht ook geen stevige duels. Scheidsrechter Jonathan Lardot moest de partij geregeld stilleggen voor akkefietjes. Bij wonder ging Moeskroen zonder kaart de rust in.

Aangename tweede helft

Beide ploegen kwamen gretig uit de kleedkamer. Eerst stelde Mohamed Kaminski voor een derde keer op de proef, aan de overkant kopte Lepoint op de paal. De daaropvolgende hoekschop voor KVK was ook bijna raak, maar zowel Kumordzi als Kovavecic konden net niet bij de bal. Een doelpunt hing in de lucht en die voorspelling kwam niet veel later uit. Kaminski – nochtans bezig aan een ijzersterke match – verkeek zich op een afstandsschot van Amallah en zag de gelijkmaker in doel vallen.

Gemiste penalty

De Kerels bleven echter niet bij de pakken zitten. Stojanovic stond uit het niets alleen voor doel, maar knalde daaropvolgend onbegrijpelijk naast. Dat was het signaal voor KVK-coach Anastasiou om met De Smet en Kage twee nieuwe krachten in het veld te gooien. Die tweede mocht zich ook meteen bewijzen. Lepoint werd omvergeduwd in de zestien en strafschop voor Veekaa. Alleen miste Kagé oog in oog met Bailly. De laatste tien minuten werd er nog hevig gebikkeld voor het balbezit, maar aan de score veranderde niets meer. Zo bleven de Kerels in eigen huis steken op een billijk gelijkspel.