KSV Roeselare komt als winnaar uit de oefenwedstrijd tegen KV Kortrijk

In de laatste rechte lijn voor de start van de competitie boekten de wit-zwarten, tegen een weliswaar onuitgegeven KVK, de intussen al derde zege van deze voorbereiding.

Bij Roeselare kreeg Lentz z’n kans in doel en begon Casagolda net als in Wingene in de spits. Wie bij Kortrijk had gehoopt om de pas aangeworven Ocansey aan het werk te zien kwam bedrogen uit, want omdat voor de Kerels dit weekend ook nog een wedstrijd tegen Excelsior Rotterdam op de kalender prijkt, opteerde Yves Vanderhaeghe ervoor om het gros van zijn titularissen aan de kant te laten.

Het maakte er het wedstrijdbegin daarom niet minder om, want al na acht minuten krulde Ezekiel de eerste echte noemenswaardige kans van de avond onbegrijpelijk naast de kooi van Lentz. Wat later had de Roeselare-verdediging op een hoekschop van Ajagun geen oog voor de volledig vrijstaande Camara, maar gelukkig voor de troepen van tijdelijk T1 David Colpaert kreeg ook die de bal niet tegen de netten.

Vrije trap op de kruising

In een langs Roeselare-kant beter tweede kwartier kwamen de Kerels nog één keer dicht bij de 0-1 toen Ajagun, opnieuw op vrije trap, het nu rechtstreeks probeerde en hij zijn schot op de kruising uiteen zag spatten. Aan de overkant toonden ze zich met de rust in zich plots heel wat efficiënter en na een diepe bal van Bakelandt op Saviour Godwin en na een te korte terugspeelbal van Mujakic op Hagen – waarvan Ibrahim Kargbo kon profiteren – stond de eersteklasser na 45 minuten spelen zowaar zelfs met een verrassende 2-0 in het krijt.

Bij Kortrijk moest Ezekiel nog voor de rust naar de kant en kwam Kagé – in deze voorbereiding al goed voor drie goals – hem aflossen. Het zou weinig aan het wedstrijdbeeld veranderen, want hoewel Ajagun er vanop de stip nog wel 2-1 van maakte, bleef het voor de bezoekers door de vele ruimte die er nu kwam opletten geblazen. En net als in de eerste helft zat het venijn ook nu weer in de staart, want opnieuw vielen de goals – met een afstandsschot van de Griek Klingopoulos en met een bal in de korte hoek van Samyn – aan de overkant.

Roeselare: Lentz (46′ Laverge), Timmerman (60′ Cojocaru), Vervoort (68′ Vandelannoitte), Zolotic, Madu (86′ Vanneste), Bakelandt (46′ Lépicier), Klingopoulos, Yagan (60′ Samyn), Aoulad (85′ Caputo), Godwin (46′ Valpoort), Kargbo (46′ Casagolda).

Kortrijk: Hagen, Azouni, Rougeaux, Kovacevic, Mujakic, Ivanof, Camara, Rolland, Ajagun, Toualy, Ezekiel (41′ Kagé (67′ Mboyo)).

Doelpunten: 43′ Godwin (1-0), 45′ Kargbo (2-0), 56′ Ajagun (2-1, pen.), 69′ Klingopoulos (3-1), 89′ Samyn (4-1).

Gele kaart: Casagolda.

Scheidsrechter: Debeuckelaere.