Kortrijk pakt punt na doelpuntenfestijn (5-5!) tegen Beerschot

© belga

Klaar voor een relaas over tien goals? Hier komt ie dan. Na tien minuten stond KV Kortrijk 2-0 op voorsprong na doelpunten van Jonkcheere en Selemani. Onder leiding van Holzhauser kwam Beerschot weer in de match: Bourdin, Holzhauser en Tissoudali brachten de uitploeg op voorsprong. Mboyo en Gueye deden de match weer kantelen in het voordeel van De Kerels. Bourdin en Frans zorgden voor de 4-5. Sainsbury legde in blessuretijd de 5-5-eindstand vast. Het puntje was verdiend.

“Het zou een spectaculaire wedstrijd kunnen worden”, zei KVK-coach Yves Vanderhaeghe vooraf. Het waren profetische woorden. Zijn ploeg schoot razendsnel uit de startblokken. Na amper acht minuten stond het al 2-0 voor De Kerels.

Faiz Selemani was dé man van het wedstrijdbegin. De Fransman met roots in de Comoren bracht voor, Jonckheere waren ze helemaal vergeten: 1-0 na één (!) minuut. Kort daarna was het weer raak voor de thuisploeg. Dewaele mocht oprukken, zijn voorzet bereikte Selemani. Hij legde het leer koeltjes naast Vanhamel. Beerschot kwam dan gevaarlijk opzetten. Holzhauser stuurde Tissoudali diep. De Nederlander raakte eerste het doelhout, zijn tweede inzet veegde Jakubech weg én zijn derde trap mikte hij op het dak van het doel.

© BELGA

Nadien zakte het tempo een beetje. Logisch, we waren met een rotvaart gestart aan deze partij. Mboyo trapte op het halfuur nipt naast. Weer kwam het gevaar vanop de linkerflank van Beerschot. Coach Losada had genoeg gezien en haalde Vorogovskiy naar de kant. Bourdin was de invaller. Die wissel rendeerde. Vijf minuten voor de rust knikte Bourdin een vrije trap van Holzhauser fijntjes voorbij Jakubech: 2-1.

Plotse ommekeer

De tweede helft startte zoals de eerste. Maar het gevaar kwam van de andere kant. Heel vroeg in de tweede helft beging Derijck in de zestien een overtreding op Tissoudali. De penalty was een kolfje naar de hand van Holzhauser. 2-2 en alles was te herdoen. Een paar tellen later trapte Holzhauser overhoeks. Zijn inzet spatte uiteen op de paal, Tissoudali prikte de rebound binnen: 2-3. Van een plotse ommekeer gesproken.

Bourdin sprong dan te wild tegen Gueye: strafschop voor Kortrijk. Mboyo zette de elfmeter om: 3-3. Een doelpuntenkermis. KV Kortrijk nam weer over. Vanhamel pakte uit met een prima parade op een geplaatste vrije trap van Selemani. Aan de overkant kon Sanusi keihard uithalen, Jakubech stond paraat.

© BELGA

Dan was het tijd voor doelpunten zeven en acht. Mboyo dolde met zijn verdediger en schilderde het leer op het hoofd van Gueye. De Senegalees knikte de 4-3 binnen. Holzhauser mikte een vrije trap op de lat, Bourdin legde de rebound binnen. 4-4, kunt u nog volgen?

De Sart miste dé kans op de 5-4, Vanhamel ging goed plat. In de absolute slotfase knikte Frans de 4-5 tegen de netten. En nee, het was nóg niet gedaan. In blessuretijd zette Beerschot op een vrije trap alles op de buitenspelval. Dat mislukte. Sainsbury was moederziel alleen en trapte de 5-5 tegen de netten. Oef. Wat een pot voetbal.

© BELGA

Doelpunten: 1′ Jonckheere 1-0, 8′ Selemani 2-0, 39′ Bourdin 2-1, 49′ Holzhauser 2-2, (strafschop), 50′ Tissoudali 2-3, 57′ Mboyo 3-3 (strafschop), 68′ Gueye 4-3, 74′ Bourdin 4-4, 88′ Frans 4-5, 90+3′ Sainsbury 5-5

Gele kaarten: 28′ Vorogovskiy, 43′ Sanusi, 84′ Sainsbury, 87′ De Sart

KV Kortrijk: Jakubech, Dewaele, Sainsbury, Derijck, Ocansey, Makarenko, De Sart, Jonckheere (75′ Stojanovic), Selemani, Mboyo, Gueye (80′ Badamosi, 90′ Van Den Bossche)

Beerschot: Vanhamel, Dom, Frans, Van den Bergh, Vorogovskiy (31′ Bourdin), Sanusi (74′ Noubissi), Pietermaat, Coulibaly, Holzhauser, Suzuki (82′ Halaïma), Tissoudali