Kortrijk kan eindelijk nog proeven van de zege

Kortrijk kan eindelijk nog eens genieten van een zege. © belga

Kortrijk heeft nog eens van de overwinning kunnen proeven in de Jupiler Pro League. Het won met 1-2 op het veld van Eupen.

Imoh Ezekiel zette de 0-1 na 20 minuten op het bord voor Kortijk. De Nigeriaan werd door Julien De Sart hard aangespeeld en kon de bal vlak voor het doel over de lijn werken.

Een handsbal van Kristof D’haene bracht Eupen niet veel later terug in de wedstrijd. De toegekende penalty werd door Danijel Milicevic in een doelpunt omgezet (28.). Faïz bracht zijn ploeg vlak voor de rust bijna terug op voorsprong, maar vond de lat op zijn weg.

Drama in het slot

In de tweede helft maakte hij de misser goed: Petar Golubovic zette zich mooi door op rechts en bood Selemani de 1-2 aan (50.). De slotfase zorgde nog voor wat drama in het Kehrwegstadion. Eupen leek met een penalty alsnog aan een nederlaag te kunnen ontsnappen, maar een tussenkomst van de VAR stak daar een stokje voor.