Het Bondsparket had maandag een speeldag schorsing gevorderd tegen Kagelmacher, maar die ging daar niet mee akkoord.

In de met 2-1 verloren derby op het veld van Moeskroen werd Kagelmacher in de slotminuten rechtstreeks uitgesloten door scheidsrechter Lawrence Visser. De verdediger gaf in de grote rechthoek een lichte duw in de rug van Taiwo Awoniyi, die makkelijk tegen de grond ging. Visser legde het leer op de stip en stuurde Kagelmacher met rood weg.

KV Kortrijk betwistte ter zitting van de Geschillencommissie dat Kagelmacher een duw gaf aan zijn tegenstrever. De Kerels vonden dat beide spelers tegen elkaar aanliepen en zo tegen de grond gingen.

"De Geschillencommissie blijft niettemin van oordeel dat Kagelmacher een duidelijke scoringskans ontnam aan Awoniyi middels een lichte duw. Deze overtreding dient bestraft te worden met één wedstrijd schorsing. Gezien zijn positieve verleden, kan die met uitstel verleend worden", aldus de commissie.

Kagelmacher werd bijgestaan door manager Rik Foulon.

(Belga - Foto Belga)

Het Bondsparket had maandag een speeldag schorsing gevorderd tegen Kagelmacher, maar die ging daar niet mee akkoord. In de met 2-1 verloren derby op het veld van Moeskroen werd Kagelmacher in de slotminuten rechtstreeks uitgesloten door scheidsrechter Lawrence Visser. De verdediger gaf in de grote rechthoek een lichte duw in de rug van Taiwo Awoniyi, die makkelijk tegen de grond ging. Visser legde het leer op de stip en stuurde Kagelmacher met rood weg.KV Kortrijk betwistte ter zitting van de Geschillencommissie dat Kagelmacher een duw gaf aan zijn tegenstrever. De Kerels vonden dat beide spelers tegen elkaar aanliepen en zo tegen de grond gingen. "De Geschillencommissie blijft niettemin van oordeel dat Kagelmacher een duidelijke scoringskans ontnam aan Awoniyi middels een lichte duw. Deze overtreding dient bestraft te worden met één wedstrijd schorsing. Gezien zijn positieve verleden, kan die met uitstel verleend worden", aldus de commissie.Kagelmacher werd bijgestaan door manager Rik Foulon.(Belga - Foto Belga)