Iedereen is fit bij KV Kortrijk voor clash met Club Brugge

© BELGAIMAGE
Christof Decraene

Dat maakte coach Yannis Anastasiou vanmiddag bekend tijdens zijn wekelijks perspraatje.

Dat betekent dat zelfs invallersdoelman Sébastien Bruzzese klaar is om op de bank te zitten. De club meldde ruim een week geleden nochtans dat hij twee maanden out zou zijn met een heupblessure. “Een miraculeuze genezing”, lachtte coach Yannis Anastasiou. “Ik begrijp het niet goed, allicht werd de verkeerde diagnose gesteld.”

Dat betekent dat de Griekse coach nog meer keuzes zal moeten maken en er dus nog meer spelers in de tribune zullen moeten plaatsnemen zondag. “Het zij zo”, aldus Anastasiou. “Maar ik heb het liever zo dan zoals het nu in Nederland is, waar je 23 spelers op het wedstrijdformulier mag inschrijven. Een aantal weet dan toch dat ze niet zullen moeten aantreden en beginnen onderling te babbelen, wat nefast is voor iedereen zijn concentratie.”

En zo kan Lukas Van Eenoo net als vorige week in Eupen naast de selectie vallen. “Lukas is een goede jongen met een perfecte mentaliteit, een goede werker ook. Maar hij moet in mijn systeem links in de ruit voetballen en daarvoor brengt hij momenteel te weinig. Of hij weg mag? Ik denk dat iemand op zijn leeftijd wekelijks wil spelen. Als hij weg wil, is dat bespreekbaar. Maar als hij wil blijven en voor zijn plaats wil vechten, is dat voor mij ook zeker goed.”

Stijn De Smet krijgt zondag tegen Club Brugge allicht een nieuwe kans. De middenvelder werd vorige week nog in de eerste helft naar de kant gehaald. “Ik vond hem niet goed bezig, het ging te traag. Ik ben nu vijf jaar trainer en het is de eerste keer dat ik iemand zo snel wissel. Maar ik heb in het belang van het team ingegrepen.”

Dat teamgevoel zal zondag belangrijk zijn wanneer leider Club Brugge naar het Guldensporenstadion komt. “Ik zag alle wedstrijden al dit seizoen van blauw-zwart. Ze spelen anders dan vorige jaren, maar het blijft een goed team. En voorin hebben ze met Dennis de voorlopige sensatie van het seizoen lopen. Ik vond hem de jongste week minder sterk bezig, maar het blijft altijd voor hem opletten. Het is duidelijk dat wij de spelers van Club weinig ruimte zullen mogen geven om te voetballen en zullen 95 minuten lang geconcentreerd moeten zijn. Tegen Eupen ging de focus bij sommige spelers na de 0-2 weg en kregen we het nog moeilijk. Dat zal dus anders en vooral beter moeten zondag. Het wordt voor ons alleszins een mooie test om te kijken waar we al staan”, aldus Yannis Anastasiou.