Heel matig KV Kortrijk kan niks rapen bij AA Gent

© BELGA
Redactie KW

De Kortrijkzanen lieten zich gewillig naar de slachtbank leiden in de Ghelamco Arena: het werd 3-0. Dat de score niet hoger opliep, was vooral te danken aan de thuisploeg, die nooit echt doorduwde.

KV Kortrijk moest het in Gent door de schorsing van Birger Verstraete en de blessure van Xavier Mercier met een vertimmerd middenveld doen. Gertjan De Mets en Stijn De Smet mochten zo nog eens in de basiself aantreden. Maar zij kregen de bezoekers niet op toerental. AA Gent voerde makkelijk het hoge woord. Kortrijk kon amper dreigen, een kansje voor Idriss Saadi niet te nagesproken, maar de Fransman talmde net iets te lang. Dan was AA Gent veel dreigender, vooral via Mitrovic, maar zijn twee kopballen leverden geen goal op.

Heel matig KV Kortrijk kan niks rapen bij AA Gent
© BELGA

Op het half uur volgde de beste aanval van AA Gent en meteen stond het 1-0. De bezoekende defensie mooi uit verband getikt en Perbet stond op de goede plaats om de score te openen. Na die achterstand kwam KV Kortrijk er helemaal niet meer aan te pas en het mocht blij zijn dat het maar 1-0 stond bij de rust.

Heel matig KV Kortrijk kan niks rapen bij AA Gent
© BELGA

Wilden de bezoekers na de pauze de bakens nog verzetten, dan werd die ambitie snel in de kiem gesmoord. Romain Métanire vond net voor de eigen backlijn geen aanspeelpunt, begon te dribbelen, maar gleed weg. Renato Neto kreeg zo de bal voor de voeten en hij miste oog in oog met Kaminski niet: 2-0. Een weggeefdoelpunt.

Heel matig KV Kortrijk kan niks rapen bij AA Gent
© BELGA

De honger van AA Gent leek niet gestild. Thomas Matton kreeg op het uur een mooie schietkans, maar de ex-KVK’er plaatste de bal naast. Die honger bleek uiteindelijk slechts schijn. AA Gent liet het tempo danig zakken en beperkte zich tot controlevoetbal, de bezoekers hadden niet het vernuft om daar iets tegenin te brengen. Wat volgde was een saaie pot voetbal. Tot beide coaches in het slotkwartier aan het wisselen sloegen. De invallers toonden nog wat goesting en de Gentse motor sloeg weer aan. Kenneth Saief stond amper een minuut op het veld toen hij op assist van Brecht Dejaegere, die ook al was ingevallen, de 3-0 scoorde. Gent monopoliseerde de bal, maar kansen leverde dat niet meer op. Als Kortrijk nog ambitie heeft om play-off 1 te willen spelen, zal het buitenshuis toch een pak sterker voor de dag moeten komen.

Heel matig KV Kortrijk kan niks rapen bij AA Gent
© BELGA

(CDK – foto’s Belga)