Glen De Boeck: “Tactische wijziging om problemen op te lossen”

© vdb
Redactie KW

In een interview met Sport/Voetbalmagazine heeft de kersverse KV Kortrijk-coach Glen De Boeck aangegeven hoe hij de negatieve spiraal bij zijn nieuwe club wil ombuigen. “Als ik zie wat er hier aan kwaliteit zit, moet dat lukken”, klinkt hij optimistisch.

De eerste indrukken van de nieuwe trainer van de Veekaa zijn voornamelijk positief. “We gaan er iets van maken”, zegt De Boeck. “Mijn indruk is dat deze ploeg zeker de kwaliteiten heeft om op de helft van de tegenstander te spelen. Als ik zie wat er bij Kortrijk aan kwaliteit zit… Dat had ik bij Moeskroen of Waasland-Beveren echt niet.”

De nieuwe coach heeft wel een tactische wijziging in petto. “Verdedigend is er een probleem, dat is wel duidelijk. Dat Yannis Anastasiou er geen extra centrale verdediger bij wilde, vind ik raar. Maar uiteindelijk heeft iedereen zijn manier van werken en zijn voorkeuren. Ik wil de negatieve spiraal ombuigen door over te schakelen naar een driemansverdediging. Op die manier bouw je toch wat meer zekerheid in.”

Ouali opvissen

We hebben niet meteen echte links- of rechtsachters“, aldus nog De Boeck. “Dan kan je het volgens mij beter centraal dicht zetten en de flanken laten lopen. Anthony Van Loo is nog wel even uit, maar we hebben nog wat andere mannen met voldoende loopvermogen.” Lukas Van Eenoo, Kristof D’Haene en Bryan Verboom lijken zich op te mogen maken voor gedraaf op de flanken. Ook de eerder naar de B-kern verwezen Idir Ouali mag zich volgens De Boeck aan een tweede kans verwachten. “

“Ik ben in een heel leuke club terechtgekomen. Ik weet nog dat de afgevaardigde van Excel Mouscron vorig jaar zei, toen we voor de beker in Kortrijk gingen voetballen: dit is een club voor jou, Glen. Ik moet die na drie dagen gelijk geven. Waarom? Ik kan dat moeilijk omschrijven, maar ik voel dat. Dit wordt een heel positief verhaal, geloof me.”