Glen De Boeck: “Kovacevic moet de knop omdraaien”

© Foto Bart
Christof Decraene

Volgens de Kortrijktrainer moet de verdediger meer leiderschap tonen.

Die uitspraak kadert in de vele en makkelijke tegengoals die Kortrijk slikt. In de competitiewedstrijd tegen Sint-Truiden gaf de Veekaa vijf minuten voor het einde een 3-0-voorsprong nog bijna uit handen en afgelopen woensdag slikte Kortrijk na een 4-0-voorsprong opnieuw twee goals. “Met dat verschil dat de scheidsrechter Sint-Truiden met die onterechte rode kaart en strafschop weer in de match hielp terwijl woensdag wij zelf de opponent bijna lieten terugkomen. Ik heb geen zin om iedere wedstrijd met knikkende knieën het matcheinde te beleven.”

“Het heeft allemaal te maken met leiderschap. Dat we achterin geen leiders hebben? Daar kan aan verholpen worden. Dat is niet moeilijk, de spelers moeten alleen die knop kunnen omdraaien en de ploegmaats op hun plichten wijzen als dat nodig blijkt. Ik heb daarom een gesprek gehad met Vladimir Kovacevic, die als centrale verdediger alles voor zich ziet. Hij is 25 jaar en als hij nog progressie wil maken of in een betere competitie dan de Belgische wil voetballen, dan zal hij daar toch aan moeten werken.”

Extra dag rust

Zaterdag wacht KVK een belangrijk thuisduel tegen Waasland-Beveren. “En dat is een goede tegenstander, die niet voor niets bovenin meedraait. Het is een mix van atletisch vermogen en creativiteit. En ze scoren vlot. Maar dat doen wij ook. Wij moeten nu gewoon de lijn van de voorbije matchen doortrekken.”

Donderdagavond werd geloot voor de kwartfinales van de Croky Cup. Glen De Boeck had geen voorkeur voor een tegenstander. “Maar ik ben vooral blij dat we al op dinsdag spelen. Zo hebben we op die manier een dag extra rust met het oog op de belangrijke wedstrijd die volgt tegen KV Mechelen.”